procenjena vrednost nabavke 8,3 milijarde dinara

GSP nabavlja 25 novih tramvaja od turske kompanije

Srbija

11.7.2024 14:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

GSP nabavlja 25 novih tramvaja od turske kompanije GSP nabavlja 25 novih tramvaja od turske kompanije
Portal javnih nabavki objavio je da je Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) zaključilo ugovor sa turskom kompanijom Bozankaya Otomotiv o nabavci 25 novih tramvaja. Ukupna... GSP nabavlja 25 novih tramvaja od turske kompanije

Portal javnih nabavki objavio je da je Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) zaključilo ugovor sa turskom kompanijom Bozankaya Otomotiv o nabavci 25 novih tramvaja.

Ukupna vrednost koja se dodeljuje je nešto više od 7,8 milijardi dinara, a ukupna procenjena vrednost nabavke je 8,3 milijarde dinara, prenosi Beta.

Rok za isporuku prvog lota od minimum dva vozila je 12 meseci, a rok za isporuku drugog lota (preostalih vozila) je 13 meseci, dok garantni period za celo vozilo važi dve godine.

Ugovor je dodeljen najpovoljnijoj ponudi, prema kriterijumu odnosa cene i kvaliteta, odnosno troška i kvaliteta, a ova turska kompanija je, kako se navodi, jedina u roku podnela važeću ponudu.

Ponuda koju je podnela kompanija Siemens mobility nije bila odgovarajuća, navodi se u objašnjenju.

Kako piše Danas, tender o nabavci 25 tramvaja je nekoliko puta suspendovan, a Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki odbila je dva puta zahtev kao neosnovan, koji je podnosila poljska kompanija PESA Bydgoszoz.

  • Inquiete

    11.7.2024 #1 Author

    Potrebno nam je i više tramvaja, i više autobusa, prevoz je katastrofa! Da je besplatan bio bi preskup, za ono što pruža!

    Odgovori

  • meli77

    11.7.2024 #2 Author

    I treba da malo obnovimo „vozni park“ u Bg

    Odgovori

  • Jj992

    11.7.2024 #3 Author

    Dobre vesti

    Odgovori

  • Manja

    11.7.2024 #5 Author

    Lepo, treba promeniti i izbaciti dosta vozila iz gsp-a

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.