IKEA VRATILA 15 MILIONA DINARA DRŽAVNE POMOĆI Firme ukupno vratile 145 miliona dinara

SrbijaVesti

11.6.2020 16:23 Autor: Julijana Vincan 3

IKEA VRATILA 15 MILIONA DINARA DRŽAVNE POMOĆI Firme ukupno vratile 145 miliona dinara IKEA VRATILA 15 MILIONA DINARA DRŽAVNE POMOĆI Firme ukupno vratile 145 miliona dinara
Kompanija „Ikea“ donela je odluku da vrati 14,89 miliona dinara državne podrške predviđene za isplatu minimalne zarade u vreme pandemije. U pismu upućenom ministru... IKEA VRATILA 15 MILIONA DINARA DRŽAVNE POMOĆI Firme ukupno vratile 145 miliona dinara

Kompanija „Ikea“ donela je odluku da vrati 14,89 miliona dinara državne podrške predviđene za isplatu minimalne zarade u vreme pandemije. U pismu upućenom ministru finansija Siniši Malom, istaknuto je da je slična odluka doneta u svakoj zemlji gde je podrška primljena u proteklih nekoliko nedelja, zarad stvaranja bolje svakodnevice za mnoge ljude.

„Premda se i dalje susrećemo s brojnim izazovima, sada i ubuduće, u ovom trenutku svesni smo da postoje drugi delovi društva kojima je ovakva vrsta pomoći preča. Želimo da se ova sredstva iskoriste s najboljim interesom naše zemlje na umu, tokom narednih meseci kada će našoj privredi to biti najpotrebnije. Ovo je odluka koju smo doneli u svakoj zemlji gde je slična podrška primljena u proteklih nekoliko nedelja, te želimo da ostanemo verni našoj viziji o stvaranju bolje svakodnevice za mnoge ljude“, navodi se u pismu.

Mali je istakao da je reč o retkom, ali društveno odgovornom potezu, saopštilo je Ministarstvo finansija. „Predstavnici kompanije „Ikea“ istakli da su im rezultati mnogo bolji nego što su očekivali i vratili dobijeni novac u budžet države. To upravo pokazuje da su ekonomske mere države bile dobre, sačuvana su radna mesta, sačuvana je tražnja, potrošnja raste. Upravo zbog toga im ovaj novac nije potreban, te su pokazali veliku odgovornost prema državi i vratili uplaćenu sumu od 14,89 miliona dinara“, istakao je ministar.

Prema njegovim rečima, ovakve kompanije ljude i njihove potrebe stavljaju u središte pažnje, pa ne čudi to što upravo zbog takvog modela poslovanja stiču poverenje kupaca širom sveta. Podvukao je onlajn kupovinu i beskontaktnu prodaju kao jedan od načina da se premosti jaz dolaska do kupaca. Dodao je da je siguran da će biti i drugih inovativnijih rešenja.

Pored preduzeća „Ikea“, postoji još nekoliko firmi koje su vratile pomoć države na osnovu Uredbe o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru i novčanoj pomoći građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti Covid-19, u ukupnom iznosu od 145 miliona dinara.

Švedski proizvođač nameštaja otvorio je u avgustu 2017. godine prvu robnu kuću u Srbiji i svoj jubilarni 400. prodajni objekat u svetu.

  • Tanja

    12.6.2020 #1 Author

    Nadam se da će vraćen novac usmeriti ka preduzećima kojima je zaista potreban, tj dupla pomoć najugroženijima obzirom da pojedinim nije potrebna.

    Odgovori

  • kaćica

    17.4.2022 #2 Author

    Svaka cast za Ikeu,ovo je retko.

    Odgovori

  • Pasparrtu

    20.4.2022 #3 Author

    Za svaku pohvalu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...