U naredne dve godine

Italijanski lanac supermarketa Eurospin dolazi u Srbiju

Srbija

1.7.2024 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Italijanski lanac supermarketa Eurospin dolazi u Srbiju Italijanski lanac supermarketa Eurospin dolazi u Srbiju
Italijanski prehrambeni lanac Eurospin ulazi na srpsko maloprodajno tržište u naredne dve godine, saznaje portal Retail Serbia. Predstavnici italijanskog lanca već traže lokacije za... Italijanski lanac supermarketa Eurospin dolazi u Srbiju

Italijanski prehrambeni lanac Eurospin ulazi na srpsko maloprodajno tržište u naredne dve godine, saznaje portal Retail Serbia. Predstavnici italijanskog lanca već traže lokacije za izgradnju svojih modernih prodajnih mesta, dok su nedavno imali i razgovore sa dobavljačem za opremanje prodavnica u Srbiji.

Eurospin poslednjih godina aktivno radi na ekspanziji u Hrvatskoj, a nedavno je otvorio i prve moderne diskonte na Malti, piše eKapija.

Eurospin je najveći italijanski diskontni lanac. Osnovan je 1993. godine i poseduje više od 1.200 prodavnica. Nove prodavnice prostiru se na površinama od oko 2.000 kvadratnih metara i poseduju odeljenja mesare, delikatesa, voća i povrća. Eurospin je jedini lanac u Evropi koji prodaje prehrambene artikle isključivo pod svojim brendovima.

Tokom 2022. godine kompanija je objavila promet od 9,3 milijarde evra. Za razvoj u Srbiji biće odgovorna filijala Eurospin Eko koja upravlja prodavnicama u Sloveniji i Hrvatskoj.

Ovaj portal podseća i na to da kompanija Retail and More iz Grčke, deo AVE grupe, nedavno je preuzela master franšizu Carrefoura i za srpsko tržište. Grčka kompanija razvija plan ulaska na srpsko, ali i na tržišta Severne Makedonije i Albanije sa prodavnicama francuskog trgovca. Nezvanično, prvi Carrefour supermarketi u Srbiji mogli bi da budu otvoreni već u drugoj polovini sledeće godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.