Ministar trgovine posetio proizvođače u Sjenici

Maloprodajni lanci kao platforma za jačanje prehrambene industrije

BiznisSrbija

6.3.2023 08:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Maloprodajni lanci kao platforma za jačanje prehrambene industrije Maloprodajni lanci kao platforma za jačanje prehrambene industrije
Važno je da maloprodajni lanci budu platforma za jačanje domaće prehrambene industrije i zato je potrebno da na što kvalitetniji način povežemo maloprodajne lance... Maloprodajni lanci kao platforma za jačanje prehrambene industrije

Važno je da maloprodajni lanci budu platforma za jačanje domaće prehrambene industrije i zato je potrebno da na što kvalitetniji način povežemo maloprodajne lance sa prerađivačima i primarnim proizvođačima, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakog što je u opštini Sjenica posetio mlekaru Beni Komerc, kao i gazdinstvo u selu Bioc, koje se porodično bavi uzgojem ovaca dugi niz godina.

„Stočarstvo je najzahtevniji oblik poljoprivredne proizvodnje, a Vlada Srbije će nastaviti da dodatno pomože kako bi još više podstakli ovu granu poljoprivrede“, istakao je Momirović, a saopštilo Ministarstvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu.

Momirović je dodao da država zajedno sa maloprodajnim lancima mora da obezbedi plasman proizvoda na tržište za sve ljude koje se bave stočarstvom.

Naveo je i da su značajno povećane i subvencije po grlu i premija za mleko, jer je „cilj da ljudi ostanu u svom kraju kako bi širili svoju primarnu proizvodnju“.

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić ovom prilikom se zahvalio ministru Momiroviću na poseti i istakao da je saradnja sa resornim ministarstvom od izuzetnog značaja kako bi se na najbolji i direktan način plasirali proizvodi na tržište.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...