Novčana nagrada za tri preduzetnice

Izabrani pobednici akcije „Junaci mikro biznisa”

PoslovanjePreduzetnikSrbija

14.6.2023 13:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Izabrani pobednici akcije „Junaci mikro biznisa” Izabrani pobednici akcije „Junaci mikro biznisa”
Dnevni list Blic i 3Bank proglasili su danas najbolje preduzetnike u Srbiji u akciji „Junaci mikro biznisa“, novčana nagrada od ukupno milion dinara otišla... Izabrani pobednici akcije „Junaci mikro biznisa”

Dnevni list Blic i 3Bank proglasili su danas najbolje preduzetnike u Srbiji u akciji „Junaci mikro biznisa“, novčana nagrada od ukupno milion dinara otišla je u ruke tri preduzetnice iz Novog Pazara, Kikinde i Pančeva.

Kako je istaknuto na svečanosti u Privrednoj komori Srbije, u finale je od oko 100 kandidata za najboljeg preduzetnika ušlo njih pet, od kojih je odabrano troje koji su dobili novčane nagrade, piše agencija Beta.

Krojačka radnja iz Novog Pazara, vlasnice Mladimirke Vučićević, proglašena je za najbolju i dobila je od 3Bank 500.000 dinara.

Drugo mesto i 300.000 dinara osvojila je preduzetnička radnja „Maca Papučarica“ iz Kikinde koja se bavi proizvodnjom opanaka, a treća nagrada od 200.000 dinara je otišla u ruke bračnog para koji godinama zajedno vodi obućarsku radnju „Makin Skituljko“ u Pančevu.

Među pet najboljih bili su i vinarija Alhemija iz Beočina i proizvođač odeće IN99 iz Batajnice.

Kako je navedeno, žiri je finaliste birao na osnovu kriteriterijuma koji su podrazumevali da preduzetnik ima najviše pet zaposlenih, da je pokretanjem svog biznisa kreirao radno mesto za sebe, da je porodica uključena u njihov mali biznis, da je zahvaljujući tom biznisu ostvario promenu kvaliteta života za svoju porodicu i sebe, kao i da je uložio sredstva u razvoj posla.

Akcija „Junaci mikro biznisa“, kako je ukazano, pokrenuta je sa ciljem promovisanja, jačanja i podrške preduzetničkom duhu, s akcentom na male biznise u Srbiji.

Predsednik Izvršnog odbora 3Bank Vladimir Vukotić istakao je da je danas svaki treći preduzetnik u Srbiji klijent te banke.

„To su manji krediti, ali je to ipak 33 odsto tržišta. Oko 20 odsto biznisa koje finansiramo su osnovani u poslednja 24 meseca“, kazao je on i najavio da banka ulazi i u program finansiranja startapova.

  • SUNCE

    14.6.2023 #1 Author

    Bas mi je drago da se ovakve nagrade daju, još kada bi u medijima više pricali I isticali ovakve ljude a izbacili rfijalitije i promociju kriminalaca i žena lakog morala, mozda bi nešto i bilo od ove Srbije.

    Odgovori

  • Lija

    14.6.2023 #3 Author

    bravo

    Odgovori

  • AJA

    14.6.2023 #4 Author

    Bravo za ove preduzetnike, super akcija i dobre nagrade

    Odgovori

  • MAJA

    15.6.2023 #5 Author

    Čestitam svima, bilo bi sjajno da imamo više ovakvih porodičnih poslovanja

    Odgovori

  • DUSAN

    15.6.2023 #6 Author

    Sjajna inicijativa da se promovisu porodične mikro firme.

    Odgovori

  • Lelica

    17.6.2023 #7 Author

    Bravo za sve.

    Odgovori

  • MODESTY

    17.6.2023 #8 Author

    Sve pohvale,svaka čast

    Odgovori

  • nemamvremenazato

    3.7.2023 #9 Author

    Svaka cast za sve

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...