Rok za završetak radova 18 meseci

Izdata građevinska dozvola za Prokop, nova stanična zgrada početkom 2024.

InfrastrukturaInvesticijeSrbija

31.7.2022 10:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Izdata građevinska dozvola za Prokop, nova stanična zgrada početkom 2024. Izdata građevinska dozvola za Prokop, nova stanična zgrada početkom 2024.
„Infrastruktura železnice Srbije“ kao investitor dobila je građevinsku dozvolu za izgradnju stanične zgrade u stanici Beograd Centar, potvrdilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.... Izdata građevinska dozvola za Prokop, nova stanična zgrada početkom 2024.

„Infrastruktura železnice Srbije“ kao investitor dobila je građevinsku dozvolu za izgradnju stanične zgrade u stanici Beograd Centar, potvrdilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Uz dozvolu, dobijena je i saglasnost na priključenje na elektrodistributivnu mrežu, plaćene su obaveze za gradsko građevinsko zemljište, čime su ispunjeni svi uslovi za početak radova na izgradnji stanične zgrade te stanice, prenosi Euronews Srbija.

Nova zgrada železničke stanice u Beograd Centru imaće površinu od oko 5.600 kvadratnih metara i u potpunosti će odgovarati potrebi prijema i otpreme putnika. Navodi se da će nova zgrada stanice zadovoljiti najviše standarde u putničkom železničkom saobraćaju.

Peronski deo će biti povezan sa staničnom zgradom, biće postavljeni liftovi, eskalatori i konvejeri, a putnici će dobiti nove čekaonice, blagajne i druge sadržaje neophodne za funkcionisanje putničkog saobraćaja.

U novoj staničnoj zgradi i deo železničkog osoblja dobiće savremene i funkcionalne uslove za rad.

Nova stanična zgrada projektovana je da pruži potrebne savremene servisne usluge prijema i otpreme putnika, kao i tehnoloških funkcija zaposlenih.

Rok za završetak radova na izgradnji nove stanične zgrade u Beograd Centru je 18 meseci, pa bi novi objekat u Prokopu trebalo da bude završen početkom 2024. godine.

  • STRAHINJA

    31.7.2022 #1 Author

    Koliko oontraverzi i agresivnih najava projekta, bas me zanima

    Odgovori

  • Milovan94

    31.7.2022 #2 Author

    Nadam se da će ispoštovati rokove

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    31.7.2022 #3 Author

    Nadajmo se da ce tad biti gotovo…

    Odgovori

    • Rade

      2.8.2022 #4 Author

      Bice kao autobuska stanica na Novom Beogradu posle 10 godina korov i blato…..

      Odgovori

  • TINA

    31.7.2022 #5 Author

    Rok je veoma kratak

    Odgovori

  • GOCA BG

    7.8.2022 #6 Author

    Bilo bi super da u tom roku bude zavrseno,mada cisto sumnjam…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...