domaći proizvodi na kineskom tržištu

Izvoz robe iz Srbije u Kinu u prošloj godini dostigao rekordnih 1,2 milijarde dolara

SrbijaSvet

1.3.2023 12:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Izvoz robe iz Srbije u Kinu u prošloj godini dostigao rekordnih 1,2 milijarde dolara Izvoz robe iz Srbije u Kinu u prošloj godini dostigao rekordnih 1,2 milijarde dolara
Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović rekao je u sredu da je izvoz robe iz Srbije u Kinu u prošloj godini dostigao rekordnih... Izvoz robe iz Srbije u Kinu u prošloj godini dostigao rekordnih 1,2 milijarde dolara

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović rekao je u sredu da je izvoz robe iz Srbije u Kinu u prošloj godini dostigao rekordnih 1,2 milijarde dolara, saopštilo je ministarstvo.

Momirović je, nakon sastanka sa kineskom poslovnom delegacijom koju predvodi direktor Trgovinskog biroa grada Ningboa Džang Jan, rekao da sve veći broj domaćih kompanija vidi perspektivu u izvozu u Kinu.

„Kineski grad Ningbo namerava da uveze robu u vrednosti od više milijardi dolara iz zemalja Centralne i Istočne Evrope, što je ogromna šansa za kompanije iz Srbije. Raduju me informacije da se kineske provincije sve više otvaraju za saradnju sa Srbijom i sve veći broj domaćih kompanija vidi perspektivu u izvozu u Kinu, posebno za proizvode široke potrošnje i prehrambene proizvode“, rekao je Momirović, prenela je Beta.

Istakao je da je razgovorom sa tom poslovnom delegacijom, učinjen veliki korak kako bi se na predstojećem „Sajmu investicija i trgovine zemalja Kine i Centralne i Istočne Evrope“ u Ningbou među kompanijama iz Poljske, Slovenije, Češke, Slovačke pojavile i srpske kompanije.

„To je fenomenalna prilika da predstavimo domaće proizvode kineskom tržištu, povećamo izvoz u Kinu, ali i postavimo snažne temelje i ojačamo veze srpskih i kineskih kompanija uoči potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini“, naglasio je Momirović.

Tagovi
IZVOZ KINA
 • Marko

  2.3.2023 #1 Author

  Koliki je udeo koncentrata bakra i zlata iz Bora u tom izvozu?
  Samo pitam

  Odgovori

 • GOCA BG

  5.3.2023 #3 Author

  Samo neka se posluje sa Kinom..

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...