u odnosu na isti period 2023. godine

Izvoz usluga IKT sektora u Srbiji za sedam meseci veći 20 odsto

BiznisSrbija

19.9.2024 15:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Izvoz usluga IKT sektora u Srbiji za sedam meseci veći 20 odsto Izvoz usluga IKT sektora u Srbiji za sedam meseci veći 20 odsto
Izvoz usluga u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija (IКT) za sedam meseci ove godine bio je 2.306 milijardi evra, što je rast od 20 odsto u odnosu... Izvoz usluga IKT sektora u Srbiji za sedam meseci veći 20 odsto

Izvoz usluga u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija (IКT) za sedam meseci ove godine bio je 2.306 milijardi evra, što je rast od 20 odsto u odnosu na isti period 2023. godine, saopštila je danas vladina Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Po podacima Narodne banke Srbije, u julu je izvoz IКT usluga iznosio je 362 miliona evra i za 29 odsto je veći nego u istom mesecu prošle godine.

Suficit za sedam meseci 2024. godine u razmeni IКT usluga iznosio je 1.787 milijarde evra.

Direktor Кancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović je istakao da Кancelarija, zajedno sa Vladom Srbije nastavlja dalje sa podrškom domaćoj privredi, talentima i stručnjacima, kao i intenzivnim razvojem IКT usluga.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.