Sporazum između Republičkog geodetskog zavoda i Komore javnih izvršitelja

Izvršiteljima omogućen brži pristup informacijama iz katastra

SrbijaU fokusu

28.9.2023 08:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Izvršiteljima omogućen brži pristup informacijama iz katastra Izvršiteljima omogućen brži pristup informacijama iz katastra
Republički geodetski zavod (RGZ) i Komora javnih izvršitelja potpisali su sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji kojim su, kako je saopštio RGZ, „ozvaničili svoju dosadašnju odličnu... Izvršiteljima omogućen brži pristup informacijama iz katastra

Republički geodetski zavod (RGZ) i Komora javnih izvršitelja potpisali su sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji kojim su, kako je saopštio RGZ, „ozvaničili svoju dosadašnju odličnu saradnju“.

Ovaj sporazum omogućava bržu razmenu relevantnih informacija između RGZ i Komore javnih izvršitelja, uključujući podatke o nepokretnostima, vlasnicima, hipotekama i drugim bitnim informacijama.

Takva razmena informacija, kako stoji u saopštenju, omogućiće izvršiteljima brži pristup tačnim i ažuriranim podacima, olakšavajući im efikasno obavljanje poslova i zadovoljavanje potreba građana.

„Saradnja ova dva organa donosi niz prednosti za građane Srbije, uključujući ubrzanje postupaka, veću sigurnost podataka i pristup tačnim informacijama“, ističe se u saopštenju uz poruku da su RGZ i Komora „zajedno posvećeni zaštiti interesa i prava građana, jačanju vladavine prava i unapređenju pravne sigurnosti u Republici Srbiji“.

Iz RGZ su istakli i da, smanjujući vreme potrebno za pripremu i sprovođenje izvršiteljskih postupaka. RGZ i Komora istovremeno posvećuju veliku pažnju sigurnosnim procedurama, čime se obezbeđuje potpuna zaštita podataka i integritet informacija. Građani Srbije mogu biti uvereni u sigurnost svojih informacija tokom svih procesa ovih organa.

Sporazum su potpisali direktor RGZ Borko Drašković i predsednik Komore javnih izvršitelja, Bojan Kostić.

  • LJUBOMIR

    28.9.2023 #1 Author

    Da se olakša posao, i to bi trebalo napraviti za mnogo stvari. A ne stalno da bude „fali ti jedan papir“
    Na ličnoj karti svi podaci o osobi i sve što treba se izčita odatle i nema problema!

    Odgovori

  • Dux011

    28.9.2023 #2 Author

    Konacno.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...