u cilju suzbijanja sive ekonomije

Kontakt centar inspekcija Srbije za četiri godine primio više od 50.000 predstavki

BiznisSrbija

7.11.2023 14:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kontakt centar inspekcija Srbije za četiri godine primio više od 50.000 predstavki Kontakt centar inspekcija Srbije za četiri godine primio više od 50.000 predstavki
Кontakt centar inspekcija Srbije, koji je počeo da radi u martu 2020. godine u cilju suzbijanja sive ekonomije, unapređenja poslovnog okruženja i nastavka reforme... Kontakt centar inspekcija Srbije za četiri godine primio više od 50.000 predstavki

Кontakt centar inspekcija Srbije, koji je počeo da radi u martu 2020. godine u cilju suzbijanja sive ekonomije, unapređenja poslovnog okruženja i nastavka reforme inspekcijskog nadzora, primio je više od 50.000 predstavki građana i privrednih subjekata, saopštilo je u utorak Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Od ukupnog broja primljenih predstavki 32 odsto je upućeno poreskoj, a deset odsto tržišnoj inspekciji, prenosi Beta.

Najveći broj korisnika Кontakt centra prijavu problema inspekcijskim organima poslao je putem imejla ili popunjavanjem veb forme na adresi https://inspektor.gov.rs/submission, dok je 33 odsto zahteva upućeno telefonom na broj Kontakt centra 011-635-03-22.

Putem glasovnih poruka primljeno je 21 odsto predstavki, dok je tri odsto prijava problema stiglo preko četbota IVA koji je dostupan na sajtu Кoordinacione komisije za inspekcijski nadzor https://inspektor.gov.rs/.

Osnivanje Кontakt centra imalo je za cilj formiranje jedinstvenog mesta gde će građani i privredni subjekti moći da prijavljuju sivu ekonomiju, neregistrovane subjekte i nelojalnu konkurenciju, kao i nepravilnosti u radu inspektora i pritužbe na njihov rad, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Кontakt centar pruža veliku podršku republičkim inspekcijama jer u većini tih inspekcija ne postoje kontakt centri za podnošenje predstavki, kao i inspekcijama jedinica lokalnih samouprava i autonomnih pokrajina prosleđivanjem znatnog broja pristiglih predstavki koje su iz njihove nadležnosti.

Кontakt centar republičkih inspekcija deo je reforme javne uprave čiji je cilj povećanje kvaliteta usluga koje država nudi korisnicima, a uspostavila ga je Кoordinaciona komisija za inspekcijski nadzor Vlade Srbije.

  • SABRINA

    7.11.2023 #1 Author

    Pomenuti kontakt centar je odlična zamisao.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    7.11.2023 #2 Author

    Samo se kroz kontakt centar dobilo vise informacija

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...