U planu izgradnja dodatnih proizvodnih kapaciteta i fabrike gotovih proizvoda

Kragujevačka kompanija Wacker Neuson planira zapošljavanje još 200 radnika

BiznisSrbija

15.5.2024 18:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kragujevačka kompanija Wacker Neuson planira zapošljavanje još 200 radnika Kragujevačka kompanija Wacker Neuson planira zapošljavanje još 200 radnika
Direktor kragujevačke kompanije Wacker Neuson Majkl Šmuker (Michael Schmuecker) predstavio je plan „Spremni za budućnost“ koji predviđa izgradnju dodatnih proizvodnih kapaciteta i fabrike gotovih... Kragujevačka kompanija Wacker Neuson planira zapošljavanje još 200 radnika

Direktor kragujevačke kompanije Wacker Neuson Majkl Šmuker (Michael Schmuecker) predstavio je plan „Spremni za budućnost“ koji predviđa izgradnju dodatnih proizvodnih kapaciteta i fabrike gotovih proizvoda, uz zapošljavanje 200 radnika.

Ta kompanija koja proizvodi zavarene čelične konstrukcije i delove za građevinske mašine obeležila je 17. godišnjicu poslovanja, a u vlasništvu je nemačke kompanije Wacker Neuson, prenosi Beta.

Posao je započet u maloj radionici na par stotina kvadrata, a Wacker sada radi u fabrikama na dve lokacije u Kragujevcu gde je zaposleno više od 500 radnika.

Prošle godine je u rad puštena nova fabrika, a investicija je bila u vrednosti više od 20 miliona evra. Kako je saopšteno, tim ulaganjem kompanija je proširila svoje poslovanje u Srbiji i obezbedila dugoročnu strategiju u Kragujevcu.

„U narednim fazama razvoja kompanije, predviđeno je proširenje postojećeg proizvodnog pogona u okviru kojeg će bii moderna farbara kao i izgradnja potpuno nove fabrike za sklapanje gotovih proizvoda- građevinskih mašina“, saopšteno je iz Wacker Neusona.

Direktor kompanije je govorio o izazovima u poslovanju zbog pada tražnje proizvoda iz Kragujevca usled globalno ekonomske krize, zbog čega su planirane faze razvoja trenutno „na mirovanju“. On je istakao da Wacker nastavlja da ulaže u automatizaciju  i robot tehnologiju i najavio da će u toku godine biti instaliran još jedan robot za zavarivanje.

„U ovom trenutku tražimo nove zaposlene, a težište je na specijalistima za proizvodnju, inženjering i programiranje“, rekao je Šmuker. On je napomenuo da kompanija ulaže u mere bezbednosti i zaštite na radu kako bi se smanjio broj nezgoda.

„U ovoj godini smo imali 18 nezgoda na radu, što je velika brojka, ali u poređenju sa prethodnim godinama možemo reći da je bilo manje povreda na radu“, rekao je Šmuker.

  • SABRINA

    16.5.2024 #1 Author

    Odlična vest za nova radna mesta.

    Odgovori

  • JANA

    19.5.2024 #2 Author

    Konačno ovakva vest, dugo nije bilo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.