Planirana proizvodnja cementa iz pepela obližnje termoelektrane

Lafarge investira najmanje 110 miliona evra u pogon kod Obrenovca

Srbija

5.8.2024 15:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Lafarge investira najmanje 110 miliona evra u pogon kod Obrenovca Lafarge investira najmanje 110 miliona evra u pogon kod Obrenovca
Lafarge BFC Srbija planira da u Obrenovcu otvori fabriku u kojoj će proizvoditi cement iz pepela sa pepelišta termoelektrana, rekao je danas direktor te... Lafarge investira najmanje 110 miliona evra u pogon kod Obrenovca

Lafarge BFC Srbija planira da u Obrenovcu otvori fabriku u kojoj će proizvoditi cement iz pepela sa pepelišta termoelektrana, rekao je danas direktor te kompanije Dimitrije Knjeginjić u razgovoru sa premijerom Milošem Vučevićem.

„Predviđeno je da u prvoj fazi u fabriku bude uloženo 110 miliona evra“, istakao je Кnjeginjić i dodao da će ta proizvodnja biti u korist Srbije i njene privrede, kao i da je sa ekološkog aspekta ona prihvatljiva, jer rešava problem pepelišta, prenosi Beta.

Cilj kompanije je, po njegovim rečima, da otvaranjem fabrike u Obrenovcu ova opština postane centar za Srbiju i zemlje u okruženju kada je u pitanju proizvodnja građevinskog materijala iz pepela sa pepelišta.

Vučević je pozdravio nove investicije u Srbiji, navodeći da je to od suštinskog značaja za još brži razvoj privrede zemlje, ali pre svega za bolji život građana.

„Otvaranje novih fabrika i radnih mesta je cilj na čijoj realizaciji svakodnevno radimo, jer to doprinosi napretku naše zemlje i boljitku naših građana“, rekao je Vučević.

U razgovoru o novim projektima u Srbiji u oblasti proizvodnje građevinskog materijala prisustvovo je i Miljan Gutović, direktor Holcim grupe u čijem sastavu posluje Lafarge, a u njihovom vlasništvu su cementare u Novom Popovcu kod Paraćina i u Beočinu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.