Potpisan ugovor između NLB Komercijalne banke i Evropskog investicionog fonda

Lakši put do kredita za mikro, mala i srednja preduzeća

BiznisSrbija

21.3.2024 11:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Lakši put do kredita za mikro, mala i srednja preduzeća Lakši put do kredita za mikro, mala i srednja preduzeća
NLB Komercijalna banka potpisala je Ugovor o garanciji sa Evropskim investicionim fondom (EIF), kojim je postala deo WB EDIF Guarantee4SME Resilience programa. Time je... Lakši put do kredita za mikro, mala i srednja preduzeća

NLB Komercijalna banka potpisala je Ugovor o garanciji sa Evropskim investicionim fondom (EIF), kojim je postala deo WB EDIF Guarantee4SME Resilience programa. Time je mikro, malim i srednjim preduzećima, kao i preduzetnicima, olakšan pristup kreditima do 500.000 evra, zahvaljujući podršci Evropske unije preko WB EDIF Ekonomske garancije za obnovu.

Program obuhvata finansiranje obrtnih sredstava i investicija, uključujući različite modele zelenog i održivog poslovanja i osnovna sredstva, kao što su solarni paneli, pumpe, sistemi za navodnjavanje, i mogućnost refinansiranja kredita u drugim bankama. 

Maksimalni iznos kredita je 500.000 evra, a pored lakšeg pristupa finansijama, klijenti su oslobođeni naknade za obradu zahteva. 

Ugovor između NLB Komercijalne banke i Evropskog investicionog fonda predstavlja nastavak uspešne saradnje iz 2019. godine, uspostavljene radi jačanja otpornosti malih i srednjih preduzeća na Zapadnom Balkanu nakon krize izazvane virusom Covid-19. Na ovaj način, preduzećima u našem regionu obezbeđuje se dodatna podrška u lakšem pristupu finansijskim sredstvima.

 • PAVLE-2005

  21.3.2024 #1 Author

  Ovo lakše zanemarite štamparska greška

  Odgovori

 • SHALIMAR

  21.3.2024 #2 Author

  Bas da vidimo koliko ce njih dobiti kredit..

  Odgovori

 • MARAMACA

  23.3.2024 #3 Author

  Daj Boze da im nikad ne zatreba😅

  Odgovori

 • JANA

  23.3.2024 #4 Author

  Nadajmo se da će se tako pokazati i u praksi

  Odgovori

 • GAGA

  24.3.2024 #5 Author

  Bolje da im ne zatreba

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...