u kašnjenju otplate 2,7 odsto pozajmica

U februaru pad kredita privrede, rast zajmova preduzetnika i građana

BankeNovacSrbija

12.3.2024 17:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U februaru pad kredita privrede, rast zajmova preduzetnika i građana U februaru pad kredita privrede, rast zajmova preduzetnika i građana
Ukupni krediti privrede, građana i preduzetnika u Srbiji na kraju februara ove godine iznosili su oko 3.415 milijarde dinara, približno koliko i u januaru,... U februaru pad kredita privrede, rast zajmova preduzetnika i građana

Ukupni krediti privrede, građana i preduzetnika u Srbiji na kraju februara ove godine iznosili su oko 3.415 milijarde dinara, približno koliko i u januaru, objavilo je danas Udruženje banaka Srbije.

Pozajmice privrede bile su oko 1.844 milijarde dinara i manje su za 0,3 odsto nego u januaru, a preduzetnika 70,1 milijardi dinara, što je rast od 1,1 odsto.

Dug stanovništva bankama uvećan je 0,4 odsto, na 1.500 milijardi dinara.

Među kreditima stanovništva, gotovinski su u februaru bili veći za 0,7 odsto nego u januaru, zajmovi za refinansiranje 1,7 odsto, a stambeni 0,1 odsto, dok su poljoprivredni krediti smanjeni 0,2 odsto, koliko i potrošački.

U kašnjenju otplate na kraju februara bilo je 2,7 odsto ukupnih bankarskih pozajmica, dok ih je u januaru bilo 2,8 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...