potreban sistem za sinhronizovano funkcionisanje malih i velikih proizvođača

Ministarstvo poljoprivrede: Postignut dogovor da početna otkupna cena malina bude 250 dinara

AgrobiznisBiznisSrbija

31.5.2024 18:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Ministarstvo poljoprivrede: Postignut dogovor da početna otkupna cena malina bude 250 dinara Ministarstvo poljoprivrede: Postignut dogovor da početna otkupna cena malina bude 250 dinara
Udruženja proizvođača malina i otkupljivači, vlasnici hladnjača, postigli su danas dogovor na sastanku sa ministrom poljoprivrede Srbije Aleksandrom Martinovićem da početna otkupna cena tog voća... Ministarstvo poljoprivrede: Postignut dogovor da početna otkupna cena malina bude 250 dinara

Udruženja proizvođača malina i otkupljivači, vlasnici hladnjača, postigli su danas dogovor na sastanku sa ministrom poljoprivrede Srbije Aleksandrom Martinovićem da početna otkupna cena tog voća bude 250 dinara po kilogramu, saopštilo je to ministarstvo.

Dogovoreno je i da se, kako se navodi, dobit između proizvođača i hladnjačara deli u odnosu 60:40 odsto od prosečne izvozne cene, prenosi Beta.

Država će otkup malina pratiti dvosmerno i ukoliko bude bilo neophodno, a u cilju da nijedna strana ne bude oštećena, intervenisati u skladu sa zakonskim propisima, a biće potpisan i sporazum.

Martinović je istakao da „samo ujedinjenjem, odnosno sinergijom poljoprivrednika i državnih organa može da se odgovori na izazove veoma zahtevnog svetskog i evropskog tržišta malina“.

On je istakao „da bi bilo celishodno da se napravi sistem u kome će i mali i veliki proizvođači snihronizovano funkcionisati“.

  • LENA

    31.5.2024 #1 Author

    Dogovor o otkupnoj ceni malina od 250 dinara i podeli dobiti 60:40 pomaže sinhronizaciji proizvođača i hladnjačara uz podršku države.

    Odgovori

  • JANA

    1.6.2024 #2 Author

    Čudi me tako niska cena

    Odgovori

  • AJA

    1.6.2024 #3 Author

    Da li je ta cena realna….?

    Odgovori

  • NATI

    2.6.2024 #4 Author

    Da vidimo koliko ce biti u
    na pijacama

    Odgovori

  • PIKSI

    2.6.2024 #5 Author

    Bas niska cena

    Odgovori

  • FILIP07

    2.6.2024 #6 Author

    Malinari iz arilja samo trljaju ruke

    Odgovori

  • Ivana91

    10.6.2024 #7 Author

    Bas niska cena

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.