Moguć pad cene u otkupu

Mleko u radnjama ne bi trebalo da poskupi

AgrobiznisSrbija

17.1.2023 08:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Mleko u radnjama ne bi trebalo da poskupi Mleko u radnjama ne bi trebalo da poskupi
Sekretar Udruženja za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda u Privrednoj komori Srbije (PKS) Nenad Budimović smatra da mleko u prodavnicama neće poskupeti jer je,... Mleko u radnjama ne bi trebalo da poskupi

Sekretar Udruženja za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda u Privrednoj komori Srbije (PKS) Nenad Budimović smatra da mleko u prodavnicama neće poskupeti jer je, kako je rekao, stabilizovano tržište.

Prema njegovim rečima, cena mleka je kod nas sada na višem nivou zbog veće cene u otkupu, dok je mleko iz uvoza jeftinije zato što je proizvodnja u EU jeftinija, i to je jedan od razloga što je prerađivačima isplativije da uzmu iz uvoza, objavila je RTV pozivajući se na Tanjug.

Prema njegovim rečima, prognoze i projekcije PKS govore o tome da može da dođe do pada cene u otkupu mleka jer mlekare nemaju rentabilnost.

„Ovde niko ne dobija, svi su nezadovoljni, da se spusti cena to bi bilo nerentabilno za farmere koji bi smanjili proizvodnju, što je loše. Treba da se omogući izvoz, to bi malo otčepilo kanale i proizvodnja bi mogla da se poveća“, procenio je Budimović.

Kako pojašnjava, cena mleka za farmere nije dovoljna jer je hrana skupa, kao i energija, osnovni parametri su skupi i samim tim i proizvod je skuplji.

 • MARKO7

  17.1.2023 #1 Author

  Koliko ja znam da je već poskupelo za čak 40% posto

  Odgovori

 • Anna

  17.1.2023 #2 Author

  Ništa meni tu nije jasno. Nemamo dovoljno mleka za sopstveno tržište pa ćemo da izvozimo? Ako se ne varam baš na ovom portalu se nedavno pisalo da naše mleko ne isounjava uslove za izvoz. Da je vraćen kontigent iz Makedonije koja je jedina htela mleko iz Srbije.

  Odgovori

 • Dunja5

  17.1.2023 #3 Author

  Videcemo bas.

  Odgovori

 • goca87

  17.1.2023 #4 Author

  Može li više?🤔

  Odgovori

 • BIJUTI27

  29.9.2023 #5 Author

  Pa već je poskupelo

  Odgovori

 • BOBICA

  19.11.2023 #6 Author

  Bilo bi suludo da bude još skuplje od ove cene

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.