Izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za 10 godina udvostručen na 4,2 milijarde evra

Momirović: Domaći proizvodi potencijal za jačanje privrede Srbije

AgrobiznisBolji posaoPreduzetnikSrbija

29.11.2022 14:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Momirović: Domaći proizvodi potencijal za jačanje privrede Srbije Momirović: Domaći proizvodi potencijal za jačanje privrede Srbije
Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je da su domaći prehrambeni proizvodi veliki potencijal za jačanje srpske ekonomije i ocenio kako... Momirović: Domaći proizvodi potencijal za jačanje privrede Srbije

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je da su domaći prehrambeni proizvodi veliki potencijal za jačanje srpske ekonomije i ocenio kako je važno da međunarodni trgovinski lanci, koji na tržište donose najviše standarde u oblasti bezbednosti i kvaliteta hrane, prepoznaju njihov kvalitet i ponude ih svojim kupcima.

„Srbija ima snažnu prehrambenu industriju. U poslednjih deset godina izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda porastao je sa 2,1 milijarde evra na 4,2 milijarde evra, što je ujedno i najbolji pokazatelj koliko je naša prehramena industrija ojačala u proteklom periodu“, izjavio je Momirović nakon otvaranja Nacionalnog sajma hrane u organizaciji kompanije Delhaize Srbija, objavilo je ministarstvo.

Dodao je da se u prethodnim kriznim godinama pokazalo koliko je važna jaka domaća proizvodnja, ali i trgovina kao delatnost koja je ključna za adekvatno snabdevanje.

„U okolnostima kada se ceo svet suočava sa krizom globalnog lanca snabdevanja na tržištu, mi uspevamo da stabilizujemo cene, obezbedimo kontinuiranu snabdevenost tržišta, sve proizvode za naše građane i na taj način podržavamo srpsku privredu“, kazao je Momirović.

Kako je istakao, Vlada Srbije će nastaviti da pomaže domaćim proizvođačima kroz različite modele podsticaja, kroz osavremenjavanje proizvodnje i plasmana, spajajući tradicionalna znanja sa novim tehnologijama, jer želi da podstakne promene i dodatna ulaganja u celom lancu snabdevanja – od njive, pa do trpeze.

  • TATJANA

    30.11.2022 #1 Author

    Dobro je i ulagati i omogućiti slobodne ekonomske tokove sa drugim zemljama zbog izvoza

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    1.12.2022 #2 Author

    Treba ulagati i zastititi domace

    Odgovori

  • Tina

    4.12.2022 #3 Author

    U domacoj proizvodnji je nasa perspektiva. To je najsigurniji nacin za uspeh na trzistu I sigurnu zaradu

    Odgovori

  • LEKI

    4.12.2022 #4 Author

    Najviše i treba u domacu proizvodnju ulagati

    Odgovori

  • LUKA

    25.12.2022 #5 Author

    Bravo za srpsku privredu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...