Među 20 članova državni zvaničnici, profesori, asocijacije

Ministar Momirović na čelu Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača

Srbija

28.2.2023 08:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ministar Momirović na čelu Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača Ministar Momirović na čelu Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača
Vlada Srbije obrazovala je Nacionalni savet za zaštitu potrošača čiji je predsednik ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, dok je zamenik predsednika tog... Ministar Momirović na čelu Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača

Vlada Srbije obrazovala je Nacionalni savet za zaštitu potrošača čiji je predsednik ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, dok je zamenik predsednika tog tela pomoćnica ministra unutrašnje i spoljne trgovine Višnja Rakić.

U Službenom glasniku je objavljeno da se Nacionalni savet formira radi unapređenja sistema zaštite potrošača i saradnje nosilaca zaštite potrošača i drugih subjekata koji se bave zaštitom potrošača.

Zadaci tog tela su da učestvuje u izradi strategije zaštite potrošača, izveštava Vladu Srbije o stanju u oblasti zaštite potrošača i sprovođenju akcionog plana za realizaciju strategije zaštite potrošača, da predlaže mere i aktivnosti za unapređenje zaštite potrošača, daje mišljenja i preporuke o pitanjima iz te oblasti, kao i da obaveštava javnost o radu i pitanjima od značaja za zaštitu potrošača.

Nacionalni savet ima 20 članova među kojima su predstavnici ministarstava finansija, poljoprivrede, ekologije, turizma i omladine, informisanja i telekomunikacija, rudarstva i energetike, kao i ministarstva pravde.

Tu su i predstavnici Republičke agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL), Privredne komore Srbije (PKS) i više asocijacija za zaštitu prava potrošača.

Članovi su i redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta Union u u penziji Katarina Ivančević, kao i redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Saša Veljković.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...