Aleksandar Antić primio priznanje

Nagrada međunarodne putne organizacije za Moravski koridor

BiznisInfrastrukturaSrbija

18.10.2024 09:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nagrada međunarodne putne organizacije za Moravski koridor Nagrada međunarodne putne organizacije za Moravski koridor
Projekat Moravski koridor, koji razvija Republika Srbija, dobio je nagradu u oblasti upravljanja zaštitom životne sredine na Svetskom kongresu Međunarodne putne organizacije, održanom u... Nagrada međunarodne putne organizacije za Moravski koridor

Projekat Moravski koridor, koji razvija Republika Srbija, dobio je nagradu u oblasti upravljanja zaštitom životne sredine na Svetskom kongresu Međunarodne putne organizacije, održanom u Istanbulu, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Srbija, preko pomenutog ministarstva i preduzeća Koridori Srbije, ovaj projekat realizuje s partnerima iz konzorcijuma Bećtel ENKA.

Nagradu je, zajedno sa predstavnicima izvođača, primio direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, piše Blic.

On je ovom prilikom istakao da nagrada predstavlja posebno priznanje, uzimajući u obzir da je Srbija jedno veliko gradilište, a Moravski koridor najduži projekat koji se trenutno gradi.

Naglasio je da, uz aspekt bezbednosti učesnika u saobraćaju, Bećtel ENKA posebnu pažnju obraća upravo na zaštitu životne sredine, uzimajući u obzir i regulaciju toka reke Zapadna Morava, u dužini od gotovo 60 kilometara.

Ova nagrada predstavlja podstrek za još efikasniju realizaciju projekta, imajući u vidu da će uskoro za saobraćaj biti spremno još 30 novih kilometara od Kruševca do Vrnjačke Banje, navodi Ministarstvo.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.