Cilj je stopostotno vlasništvo nad Energoprojekt Holdingom

Napred Razvoj objavio nameru preuzimanja Energoprojekt Holdinga

Srbija

7.8.2024 10:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Napred Razvoj objavio nameru preuzimanja Energoprojekt Holdinga Napred Razvoj objavio nameru preuzimanja Energoprojekt Holdinga
Akcionarsko društvo Napred razvoj Beograd objavilo je danas da se obavezuje da će u roku od 15 radnih dana podneti zahtev Komisiji za hartije... Napred Razvoj objavio nameru preuzimanja Energoprojekt Holdinga

Akcionarsko društvo Napred razvoj Beograd objavilo je danas da se obavezuje da će u roku od 15 radnih dana podneti zahtev Komisiji za hartije od vrednosti za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje akcija Energoprojekt Holdinga.

U obaveštenju o nameri preuzimanja na stranicama Beogradske berze stoji da će Napred Razvoj objaviti ponudu za preuzimanje odmah, odnosno najkasnije narednog radnog dana nakon prijema rešenja Komisije.

Prema dokumentu koju je Napred Razvoj objavio na Berzi, ta kompanija već poseduje 44,59 odsto kapitala Energoprojekt Holdinga.

U budućoj ponudi za preuzimanje učestvovaće zajedno sa Građevinskim preduzećem Napred na osnovu učešća u kapitalu, dok će mu se u nameravanoj operaciji, a na osnovu Sporazuma o zajedničkom delovanju, pridružiti beogradski Montinvest Properties, švajcarska kompanija Jopag AG kao i Dobroslav Bojović, koji je i generalni direktor Energoprojekt Holdinga, a u isto vreme i suvlasnik Napred Razvoja.

U obaveštenju o nameri preuzimanja stoji da Napred Razvoj zajedno sa partnerima raspolaže sa 55,51 odsto akcija Energoprojekt Holdinga, kao i da namerava da preuzme 44,49 odsto akcija – što znači da želi i državni paket akcija od 33,89 odsto kapitala Energoprojekt Holdinga.

Akcija Energoprojekt Holdinga tokom jučerašnjeg dana kotirala se na 375 dinara, dok je istorijski najvišu cenu dostigla 17. aprila 2007. godine, kada je njena vrednost bila gotovo 10 puta veća i iznosila 3.400 dinara.

Prema podacima Beogradske berze, tržišna kapitalizacija Energoprojekt Holdinga trenutno iznosi 4,06 milijardi dinara ili oko 34,6 miliona evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.