obezbeđeno da startapi imaju priliku za proširenje na međunarodna tržišta

Naučno-tehnološki park Beograd i Samuel Institut iz Kanade potpisali Memorandum o razumevanju

SrbijaSvetU fokusu

10.9.2024 12:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Naučno-tehnološki park Beograd i Samuel Institut iz Kanade potpisali Memorandum o razumevanju Naučno-tehnološki park Beograd i Samuel Institut iz Kanade potpisali Memorandum o razumevanju
Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd) potpisao je Memorandum o razumevanju sa Samuel Institutom iz Otave, kanadskom organizacijom posvećenoj unapređenju tehnoloških inovacija i komercijalizacije, saopštio... Naučno-tehnološki park Beograd i Samuel Institut iz Kanade potpisali Memorandum o razumevanju

Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd) potpisao je Memorandum o razumevanju sa Samuel Institutom iz Otave, kanadskom organizacijom posvećenoj unapređenju tehnoloških inovacija i komercijalizacije, saopštio je NTP.

Time je, kako je navedeno, obezbeđeno da startapi i tehnološke kompanije u Srbiji imaju priliku za proširenje na međunarodna tržišta i otvarena su im vrata za direktne veze sa kanadskim tehnološkim i inovacionim ekosistemom.

Memorandum su, tokom posete zvanične delegacije Kanadi koju predvodi ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, potpisali direktorka NTP Beograd Gordana Danilović Grković i predsednik i generalni direktor Samuel Instituta Goran Samuel Pešić.

„Cilj ovog memoranduma je da naši startapi, koji se spremaju za svetsko tržište, a pre svega za tržište Severne Amerike, dobiju znanje, veštine i obrazovanje kako da priđu takvom jednom moćnom tržištu koje je veoma kompetitivno. Samuel Institut će im pružiti baš to znanje koje nam nedostaje“, rekla je Begović.

Istakla je i da je to prvi korak u dubljoj saradnji sa kanadskim institutom, koji, kako je rekla, može itekako da pomogne startap ekosistemu Srbije da nauči kako je Kanada doživela ogroman uspeh u ovoj oblasti.

„Stvaranjem direktnih veza sa naprednim kanadskim tehnološkim sektorom, imamo priliku da srpskim startapima otvorimo pristup mreži potencijalnih klijenata, investitora, tehnoloških partnera i ključnih aktera za širenje poslovanja i ulazak na novo tržište. Takođe, imamo priliku da im obezbedimo pristup znanju, stručnjacima i resursima koji im mogu pomoći da postanu globalni lideri u svojim oblastima“, kazala je direktorka NTP Gordana Danilović Grković.

Direktor Samuel Instituta je rekao da je Srbija odlična u informacionim tehnologijama, biotehnologiji i veštačkoj inteligenciji i da veruje da je budućnost tehnologije i inovacija u partnerstvu.

Dodao je da će njihovo iskustvo biti značajno za one koji žele da saznaju šta je startapima koji dolaze iz Evrope potrebno da bi uspeli na tržištu Severne Amerike.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.