U proizvodni pogon u Angoli uloženo preko 20 miliona evra

Nelt otvara fabriku konditorskih proizvoda u Africi

InfrastrukturaSrbija

21.10.2022 09:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Nelt otvara fabriku konditorskih proizvoda u Africi Nelt otvara fabriku konditorskih proizvoda u Africi
Kompanija Nelt krajem meseca otvoriće fabriku u Africi. Kako je za Bloomberg Adria rekao Marko Milanković, direktor korporativnih komunikacija u kompaniji, Nelt će u... Nelt otvara fabriku konditorskih proizvoda u Africi

Kompanija Nelt krajem meseca otvoriće fabriku u Africi. Kako je za Bloomberg Adria rekao Marko Milanković, direktor korporativnih komunikacija u kompaniji, Nelt će u Angoli otvoriti fabriku konditorskih proizvoda – Candy Factory.

„U proizvodni pogon uloženo je preko 20 miliona evra, a fabrika će biti otvorena u sredu, 26. oktobra“, rekao je on i dodao da se poslednje tri godine radilo dosta na izgradnji ove fabrike koja će biti prva ovoga tipa u Angoli.

Kompanija je prisutna i na drugim tržištima u Africi, gde ukupno zapošljava više od 400 radnika, naveo je on i dodao da ni u jednoj od država do sada nije bilo bitnijih faktora (osim komplikovanih birokratskih procedura) koji bi mogli da negativno utiču na poslovanje.

Problemi u vezi sa distribucijom su prisutni, ali nisu nešto što karakteriše isključivo afrička tržišta, smatra Milanković, i dodaje da se kompanije iz Adrija regiona brzo prilagođavaju nastalim promenama.

NELT CO. DOO BEOGRAD

MARŠALA TITA 226B, 11000 DOBANOVCI , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
688.177.987,97 (2021)
Broj zaposlenih:
2094 (2021)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...