sredstva namenjena projektima obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite

NIS donirao 60 miliona evra Vladi Srbije

Srbija

23.5.2023 13:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

NIS donirao 60 miliona evra Vladi Srbije NIS donirao 60 miliona evra Vladi Srbije
Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali i generalni direktor kompanije NIS a.d. Novi Sad Kiril Tjurdenjev potpisali su danas Ugovor o donaciji, prema... NIS donirao 60 miliona evra Vladi Srbije

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali i generalni direktor kompanije NIS a.d. Novi Sad Kiril Tjurdenjev potpisali su danas Ugovor o donaciji, prema kome će ta kompanija obezbediti 60 miliona evra, namenjenih za podršku projektima Vlade Republike Srbije iz oblasti obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite.

Ministar finansija je izrazio zadovoljstvo što će ta sredstva biti namenjena za podršku projektima iz oblasti od ogromnog značaja za napredak i dalji razvoj društva.

„Veoma smo zahvalni kompaniji NIS što je pokazala društvenu odgovornost i što je, nakon ostvarenih odličnih poslovnih rezultata tokom prošle godine, odlučila da donira novac za projekte od kojih će korist imati svi građani Srbije“, rekao je Siniša Mali.

On je istakao da su sve kompanije koje posluju u Srbiji i ovde ostvaruju profit, svesne da je njihova uloga u našem ukupnom privrednom ambijentu značajna, ali i da je važna percepcija građana da je i kompanijama bitan razvoj našeg društva.

Ministar je naveo i da će, prema Ugovoru o donaciji koji je danas potpisan u Ministarstvu finansija, navedena sredstva biti uplaćena do 30. maja ove godine u dinarskoj protivvrednosti.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev rekao je da je ta kompanija lider društveno-odgovornog poslovanja, i da su ponosni na činjenicu da građani Srbije imaju veliko poverenje u NIS.

„Godinama podržavamo mlade talente, ulažemo u obrazovanje, zdravstvo i institucije socijalne zaštite, investiramo u ekologiju, sport, kulturu. Iza nas su brojni uspešno realizovani projekti koji su unapredili život naših sugrađana. Sada, u saradnji sa partnerima iz Vlade Republike Srbije, činimo novi korak ka ostvarenju zajedničkog cilja – podrške projektima koji su od značaja za građane Srbije“, zaključio je Tjurdenjev.

  • DUCA

    23.5.2023 #1 Author

    Svaka čast za kompaniju NIS. Nadam se samo da će građani Srbije zaista imati korist.

    Odgovori

  • Maky

    23.5.2023 #2 Author

    Podrska za mlade talente i veliko BRAVO za NIS!

    Odgovori

  • SUZI

    23.5.2023 #3 Author

    Svaka cast za gdina Kirila. Nadam se da ce gradjani Srbije imati korist od donacija.

    Odgovori

  • MITAR

    24.5.2023 #4 Author

    Koliko samo treba da doniraju da bi nadohnadili gubitke koje je drzava imala prodajom NIS-a, a sada se prave price o nekim donacijama, sve je ovo predstava.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    26.5.2023 #5 Author

    Svaka cast..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...