Beograd posetilo 33 odsto više turista iz Bugarske

Nove avio-linije do kineskih gradova dovode više turista u Srbiju i Beograd

BiznisSrbijaTurizam

14.3.2024 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Nove avio-linije do kineskih gradova dovode više turista u Srbiju i Beograd Nove avio-linije do kineskih gradova dovode više turista u Srbiju i Beograd
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji Vacation & Spa, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj, Turistička organizacija Beograda (TOB) i Turistička organizacija Srbije (TOS)... Nove avio-linije do kineskih gradova dovode više turista u Srbiju i Beograd

Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji Vacation & Spa, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj, Turistička organizacija Beograda (TOB) i Turistička organizacija Srbije (TOS) se od 13. do 15. marta predstavljaju na štandu Srbije gde su već prvog dana sajma održani važni poslovni sastanci umrežavanja u regionu i saradnje na prekookeanskim tržištima, saopštio je TOB.

Na inicijativu dve domaće organizacije održan sastanak sa predstavnicima gradova i destinacija iz regiona radi jačanja saradnje u promociji i nastupu na dalekim tržištima, prvenstveno Dalekog istoka.

Sastanku su prisustvovali predstavnik organizatora putovanja iz Kine, Majkl Čen, Bajko Bajkov, vlasnik najveće turističke agencije u Bugarskoj, Bohemija, Saša Stevanović, rukovodilac u TOB i Tamara Rašković, menadžer za tržište Bugarske u TOS, prenela je eKapija.

„Turistička organizacija Beograda ima izuzetno dobru saradnju sa agencijom Bohemija sa kojoj smo već imali zajednički nastup u Kini i koja u okviru kružnih tura dovodi velike grupe kineskih turista u naš region“, rekao je Slobodan Unković, pomoćnik direktora TOB i dodao da će povećanju broja kineskih turista u Srbiji doprineti nove najavljene linije između Beograda i Šangaja, Guangdžoa i Pekinga u ovoj godini.

Štand Srbije danas su posetili ministarka turizma Bugarske Zorica Dinkova kao i ambasador Srbije u Sofiji Željko Jović, . U razgovoru sa turističkim poslenicima Srbije i Bugarske, ambasador Jović je istakao da će završetak infrastrukturnih objekata do bugarske granice značajno povećati broj bugarskih gostiju u Beogradu.

U 2023. godini Beograd je posetilo 43.000 turista iz Bugarske, za 33 odsto više nego u 2022. godini, što turiste iz ove zemlje svrstava među prvih deset po brojnosti u Beogradu.

Na štandu Srbije ove godine učestvuje ukupno 26 izlagača, turističkih organizacija i predstavnika privrede koji će tokom tri dana sajma bugarskim agencijama i individualnim posetiocima promovisati ponude za city break, banjski i planinski turizam.

Akcenat prezentacije Beograda je na predstojećoj izložbi EXPO 2027 i efektima koje će imati na infrastrukturu, hotelsko ugostiteljski sektor i ukupnu modernizaciju naše prestonice, stoji u saopštenju TOB.

  • MAJA

    15.3.2024 #1 Author

    Na sajmu se moglo dosta dobrih vesti čuti i videti dosta novih ponuda

    Odgovori

  • MIKIMILE

    17.3.2024 #2 Author

    Neka ih bude sto vise

    Odgovori

  • NATI

    17.3.2024 #3 Author

    Samo nek nastave ovako

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...