slanje pismenih ponuda do 3. septembra

Novi Pazar daje deo tvrđave pod zakup na 30 godina

BiznisSrbija

14.8.2024 11:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Novi Pazar daje deo tvrđave pod zakup na 30 godina Novi Pazar daje deo tvrđave pod zakup na 30 godina
Grad Novi Pazar objavio je oglas o davanju pod zakup ugostiteljskog objekta na južnoj tabiji (bedemu) Novopazarske tvrđave, Bezistana, na 30 godina, metodom prikupljanja... Novi Pazar daje deo tvrđave pod zakup na 30 godina

Grad Novi Pazar objavio je oglas o davanju pod zakup ugostiteljskog objekta na južnoj tabiji (bedemu) Novopazarske tvrđave, Bezistana, na 30 godina, metodom prikupljanja pismenih ponuda.

Pod zakup se nudi objeka površine 98 kvadrata, koji se u katastru vodi kao poslovni prostor, odnosno, zgrada ugostiteljstva, prenosi Beta.

Najniži, početni, iznos mesečne zakupnine je 882 evra, a zainteresovani zakupci moraju uplatiti depozit u visini tri mesečne kirije, odnosno 2.646 evra.

Revidiranje cene mesečne zakupnine biće na svakih pet godina.

Za sve radove na objektu zakupac će morati da dobije saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika i neće imati pravo da od lokalne samouprave traži refundaciju troškova ili odbijanje od kirije iznosa koji bude uložio u adaptaciju i renoviranje Bezistana.

Pravo prijave na oglas imaju samo preduzetnici i pravna lica koja lokalnoj samoupravi treba da dostave idejno rešenje sa ciljevima projekta unapređenje turističke ponude Novog Pazara i očuvanja ambijentalne celine Novopazarske tvrđave sa Starom čaršijom.

Takođe, neophodno je i da dostave biznis plan, a Bezistan se može koristiti samo za obavljanje ugostiteljske delatnosti.

Pismene ponude mogu da se dostave do 3. septembra, do 15 časova, a javno otvaranje pristiglih ponuda biće dva dana kasnije.

Južni bedem Novopazarske tvrđave prešao je prošle godine u vlasništvo Grada, a nedavno su počeli radovi na njegovoj restauraciji i sanaciji.

Bezistan je godinama propadao, a iako je republička građevinska inspekcija još 2018. godine donela rešenje o zatvaranju ugostiteljskog objekta koji se na njemu nalazio, on je radio još izvesno vreme.

Tagovi
BIZNIS SRBIJA
  • SHALIMAR

    14.8.2024 #1 Author

    Kad se bude ozbiljno ulozilo,to ce biti najposecenije mesto u Novom Pazaru…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.