Nominalna vrednost tokena 106 evra

Odobreno objavljivanje Belog papira kompaniji Treesury d.o.o. iz Beograda

AgrobiznisBerzaInvesticijeSrbija

9.9.2024 18:08 Autor: Marko Andrejić 0

Odobreno objavljivanje Belog papira kompaniji Treesury d.o.o. iz Beograda Odobreno objavljivanje Belog papira kompaniji Treesury d.o.o. iz Beograda
Komisija za hartije od vrednosti odobrila je izdavaocu Treesury d.o.o. Beograd objavljivanje Belog papira za inicijalnu ponudu 28.301 Treesury Tokena, nominalne vrednosti 106 evra... Odobreno objavljivanje Belog papira kompaniji Treesury d.o.o. iz Beograda

Komisija za hartije od vrednosti odobrila je izdavaocu Treesury d.o.o. Beograd objavljivanje Belog papira za inicijalnu ponudu 28.301 Treesury Tokena, nominalne vrednosti 106 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan prodaje tokena, u skladu sa Zakonom o digitalnoj imovini („Sl. glasnik RS“, br. 153/2020).

Sredstva prikupljena inicijalnom ponudom u skladu sa ovim Belim papirom izdavalac Treesury Tokena namerava da koristi u svrhu ulaganja – podizanja moderne plantaže lešnika, sorte najvišeg kvaliteta, u skladu sa dokazanom metodologijom gajenja lešnika koja će se primenjivati za podizanje plantaža, saopšteno je iz Komisije.

Beli papir sadrži sve informacije o izdavaocu i inicijalnoj ponudi koja omogućava investitorima da donesu informisanu odluku koja se odnosi na kupovinu/ulaganje u Treesury Tokene i razumeju rizike vezane za inicijalnu ponudu i digitalne tokene koji se nude.

Treesury Token predstavlja vrstu digitalne imovine, odnosno digitalni token sa odlikama finansijskog instrumenta-dematerijalizovane obveznice, koje investitor stiče pod uslovima predviđenim ovim belim papirom.

Podsetimo, krajem juna je Komisija za hartije od vrednosti odobrila objavljivanje Belog papira kompaniji The Walnut Enterprise d.o.o. Novi Sad, čija je primarna delatnost gajenje jabučastog i koštičavog voća, sa posebnim fokusom na uzgajanje oraha lateralnih sorti, koji su predmet tokenizacije u belom papiru.

Početkom aprila Кomisija je, u skladu sa Zakonom o digitalnoj imovini, odobrila objavljivanje novog belog papira kompaniji Finspot iz Beograda.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.