Domaće preduzetnice borave u Egiptu na Ženskom biznis forumu

PKS predlaže nedelju ženskog preduzetništva na EXPO 2027

PreduzetnikSrbija

11.7.2024 15:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

PKS predlaže nedelju ženskog preduzetništva na EXPO 2027 PKS predlaže nedelju ženskog preduzetništva na EXPO 2027
Uspešne srpske privrednice i preduzetnice koje borave u Egiptu od 9. do 12 jula i učestvuju na Ženskom biznis forumu u Kairu, razgovarale su... PKS predlaže nedelju ženskog preduzetništva na EXPO 2027

Uspešne srpske privrednice i preduzetnice koje borave u Egiptu od 9. do 12 jula i učestvuju na Ženskom biznis forumu u Kairu, razgovarale su sa prvom damom Srbije Tamarom Vučić, suprugom predsednika države, o značaju ekonomskog osnaživanja žena i mogućnostima za saradnju i poslovno povezivanje sa privredom Egipta i afričkog kontinenta, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Privrednu delegaciju Srbije predvodi Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS, a delegaciju su činile privrednice i preduzetnice iz kompanija Hedera Vita, MK Group, Metalac, Amo Lusso Real Estate, Modni atelje Biljana Tipsarević, Inmold Group, Trayal Corporation, Jaf, Mega Plast Jovanović, Star Wellness & Sport, Suzana Perić Luxury, Turistička organizacija Srbije, Zlatni Pod, Salon unutrašnje lepote i spoznaje i Ona Beauty.

Radni sastanak privredne delegacije sa prvom damom Srbije Tamarom Vučić, održan je 10. jula i tom prilikom srpske preduzetnice predstavile su supruzi predsednika države svoje kompanije i proizvode, kao i svoje poslovne aktivnosti koje realizuju i koje su u planu.

Tamara Vučić je napomenula da je od značaja za položaj žena, kao i ženskog preduzetništva poslovno povezivanje i da poslovne žene u Egiptu predstavljaju jedan od stubova razvoja države te da poslovno povezivanje i razmena iskustva sa njima može dodatno osnažiti položaj žena u biznisu, ali i u svim segmentima društva.

Simanić je predložila Tamari Vučić da u okviru EXPO 2027 jedna tematska nedelja bude posvećena ženskom preduzetništvu, kao što je to bilo na Dubai EXPO 2020, jer će se na taj način pružiti prilika srpskim preduzetnicama da se dodatno umreže sa preduzetnicama iz čitavog sveta.

  • Lelica

    14.7.2024 #1 Author

    Dobra ideja

    Odgovori

  • Faith

    14.7.2024 #2 Author

    Bice to super putovanje, Kairo je prelep grad

    Odgovori

  • VALE

    17.7.2024 #3 Author

    Stvarno korisna ideje. I da se nase zene preduzetnice na celu sa Tamarom Vucic povezu I sa drugim preduzetnicama sirom sveta

    Odgovori

  • ELLA

    18.7.2024 #4 Author

    Treba da budu istaknute jer su svojim radom to zasluzile

    Odgovori

  • SHALIMAR

    18.7.2024 #5 Author

    Treba im sto vise pomoci i promovisati zensko preduzetnistvo…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.