učešće kompanija u humanitarnim akcijama

PKS: Privreda Srbije spremna da pomogne obnovu Ukrajine

SrbijaU fokusu

29.2.2024 19:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

PKS: Privreda Srbije spremna da pomogne obnovu Ukrajine PKS: Privreda Srbije spremna da pomogne obnovu Ukrajine
Privredna komora Srbije (PKS), kao najveće poslovno udruženje kod nas, saopštila je danas da u potpunosti podržava Deklaraciju sa samita Ukrajina – Jugoistočna Evropa.  „Privreda... PKS: Privreda Srbije spremna da pomogne obnovu Ukrajine

Privredna komora Srbije (PKS), kao najveće poslovno udruženje kod nas, saopštila je danas da u potpunosti podržava Deklaraciju sa samita Ukrajina – Jugoistočna Evropa. 

„Privreda Srbija je spremna da na sve načine pomogne posleratnoj obnovi i oporavku Ukrajine i da doprinese građanima ove zemlje da se vrate normalnom životu“, navedeno je na sajtu PKS-a.

Učesnici samita „Ukrajina-Jugoistočna Evropa“ usvojili su juče u Tirani zajedničku Deklaraciju u kojoj se izražava podrška teritorijalnom integritetu Ukrajine u njenim granicama od 1991. godine i obavezuje na učešće u posleratnoj obnovi te zemlje.

Predsednici privrednih komora Srbije i Ukrajine Marko Čadež i Genadij Čižikov na dan obeležavanja dve godine od početka rata u Ukrajini potpisali su zajedničku izjavu u kojoj se navodi da će dve komore, „zajedno sa međunarodnim saveznicima iskoristiti svoje iskustvo i stručnost kako bi na najbolji način pomogli Ukrajini u obnovi, nakon ratnih sukoba“.

„U ovim izazovnim vremenima, solidarnost se javlja kao naš najmoćniji saveznik, a naše komore to ponosno pokazuju kroz kontinuiranu saradnju, jačajući kako lične tako i poslovne veze. Srbija i Ukrajina teže članstvu u EU i prepoznaju ga kao potencijal za produbljivanje veza između naših društava“, navodi se, između ostalog, u zajedničkoj izjavi dvojice predsednika privrednih komora.

Kompanije iz Srbije, kako je navedeno, učestvovale su u svim humanitarnim akcijama na kojima je prikupljana pomoć narodu Ukrajine. Dobroj saradnji između privreda Srbije i Ukrajine doprinelo je i potpisivanje Memoranduma o saradnji između privrednih komora dveju zemalja u novembru prošle godine, kada je u Beogradu održan i biznis forum na kome je učestvovao veliki broj kompanija iz Srbije i Ukrajine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...