air serbia saopštila da su potpisani ugovori sa kadetima

Počeo pilotski kadetski program za deset mladih pilota u Vazduhoplovnoj akademiji

BiznisSrbija

15.10.2024 15:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Počeo pilotski kadetski program za deset mladih pilota u Vazduhoplovnoj akademiji Počeo pilotski kadetski program za deset mladih pilota u Vazduhoplovnoj akademiji
Kompanija Air Serbia saopštila je da je danas potpisala ugovore sa deset mladih pilotkinja i pilota, koji će u narednom periodu biti obučavani u Vazduhoplovnoj... Počeo pilotski kadetski program za deset mladih pilota u Vazduhoplovnoj akademiji

Kompanija Air Serbia saopštila je da je danas potpisala ugovore sa deset mladih pilotkinja i pilota, koji će u narednom periodu biti obučavani u Vazduhoplovnoj akademiji, a nakon završetka školovanja imaće mogućnost zaposlenja u avio-kompaniji.

Time je zvanično pokrenut pilotski kadetski program koji zajednički realizuju Vazduhoplovna akademija i Air Serbia, a koji predviđa školovanje deset kandidata tokom školske 2024/2025. godine za potrebe nacionalne avio-kompanije Srbije.

„Naša kompanija nastoji da zajedno sa Vazduhoplovnom akademijom, jednom od najvažnijih obrazovnih institucija u oblasti avijacije u Srbiji, kreira bolje uslove za mlade profesionalce i doprinese razvoju srpskog vazduhoplovstva. Pilotski kadetski program koji smo zajednički pokrenuli daje nam priliku da potencijalno angažujemo perspektivne pilotkinje i pilote odmah po završetku školovanja“, kazao je generalni direktor Air Serbia-e Jirži Marek.

Ocenio je da će taj kadetski program omogućiti kompaniji da osigura kvalitetan i visoko kvalifikovan letački kadar za budućnost, a mladim pilotima jedinstvenu priliku da se odmah po završetku Akademije zaposle u nacionalnoj avio-kompaniji Srbije.
 
Direktor Vazduhoplovne akademije Goran Cvijović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da će srpska nacionalna avio-kompanija ponovo, posle nekoliko decenija, školovati svoje pilote u Nacionalnom vazduhoplovnom trening centru.

„Poverenje koje nam je Air Serbia-e poklonila potvrđuje kvalitet modela školovanja profesionalnih pilota koji smo razvili poslednjih godina kroz integraciju pilotske obuke i formalnog strukovnog obrazovanja. Posebno nas raduje to što će kadeti Air Serbia-e, čije školovanje danas počinje, osim pilotske dozvole, steći i diplomu strukovnih inženjera, na studijskom programu ‘Strukovni inženjer vazdušnog saobraćaja'“, rekao je Cvijović.

  • meli77

    15.10.2024 #1 Author

    Imaćemo moderno školovanja profesionalnih pilota.Na mladima svet ostaje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.