Posao za 300 radnika u Srbiji

Kineski Haitian Machinery gradi fabrički kompleks u Rumi

InvesticijeSrbija

27.1.2023 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kineski Haitian Machinery gradi fabrički kompleks u Rumi Kineski Haitian Machinery gradi fabrički kompleks u Rumi
Kompanija Haitian Machinery gradiće u Rumi fabrički kompleks za proizvodnju industrijskih injekcionih mašina i mašina za sečenje i livenje, a kineska grupacija Haitian Plastics... Kineski Haitian Machinery gradi fabrički kompleks u Rumi

Kompanija Haitian Machinery gradiće u Rumi fabrički kompleks za proizvodnju industrijskih injekcionih mašina i mašina za sečenje i livenje, a kineska grupacija Haitian Plastics Machinery najavila je proletos, kada je potpisala ugovor o prodaji zemljišta sa opštinom, da će u fabriku uložiti 100 miliona dolara, objavio je poslovni portal eKapija.

Kompleks je planiran u radnoj zoni Rumska petlja, na parceli od oko 250.000 kvadrata, a u planu je proizvodnja ukupno 250 mašina godišnje, vidi se iz idejnog rešenja projekta koje je izradio beogradski Mašinoprojekt kopring.

Kineska grupacija, najveći svetski proizvođač mašina za brizganje pod pritiskom, najavila je prilikom potpisivanja ugovora sa opštinom i da će u Rumu dovesti četiri industrije – proizvodnju mašina za brizganje, CNC mašina, mašina za livenje pod pritiskom i automatizaciju.

Cilj im je da postignu kapacitet proizvodnje od 2.500 mašina za brizganje, piše eKapija pozivajući se na portal opštine Ruma.

Kompanija je sada podnela zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta, koji je na javnom uvidu u Opštini Ruma do 6. februara.

Proizvodni program industrijskog kompleksa Haitian u Rumi, navodi se u projektu, predstavljaće industrijske injekcione mašine i mašine za sečenje (VMC mašine), a planirani godišnji kapacitet proizvodnje je 160 mašina za injektovanje plastike, 60 CNC mašina za sečenje i 30 mašina za proizvodnju livenih elemenata.

Kako je prilikom potpisivanja ugovora rekla predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić, kineska kompanija će zaposliti oko 300 radnika, sa projektovanom prosečnom zaradom od 650 do više od 1.000 evra, a otvaranje fabrike biće šansa i za domaće dobavljače, s obzirom na to da će se u Rumi proizvoditi složene mašine sa dosta delova.

Generalni direktor Haitiana Sun Jiming izjavio je da je cilj investicije uspostavljanje nove proizvodne baze sa dobrim vezama sa Riječkom lukom i auto-putem za Evropu, odakle svojom mašinerijom mogu pokriti trzišta Evrope, Rusije, Turske, Bliskog istoka, Indije, pa čak i Sjedinjenih Američkih Država.

  • STRAHINJA

    28.1.2023 #1 Author

    Odlicna prilika za mestane za zaposlenje

    Odgovori

  • SNEZANA

    28.1.2023 #2 Author

    Uvek sam za to da se gradi,i da sto vise ljudi dobije posao.

    Odgovori

  • GOCA BG

    29.1.2023 #3 Author

    Znaci i za drzavu a pogotovo za nova radna mesta…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...