poreska uprava izdala upozorenje

Počinju intenzivnije kontrole zbog nepravilnosti u izdavanju fiskalnih računa

Srbija

9.10.2024 14:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Počinju intenzivnije kontrole zbog nepravilnosti u izdavanju fiskalnih računa Počinju intenzivnije kontrole zbog nepravilnosti u izdavanju fiskalnih računa
Poreska uprava Srbije je danas najavila intenzivnije poreske kontrole zbog utvrđenih brojnih nepravilnosti u izdavanju fiskalnih računa. „Svi građani i obveznici fiskalizacije svesni su da... Počinju intenzivnije kontrole zbog nepravilnosti u izdavanju fiskalnih računa

Poreska uprava Srbije je danas najavila intenzivnije poreske kontrole zbog utvrđenih brojnih nepravilnosti u izdavanju fiskalnih računa.

„Svi građani i obveznici fiskalizacije svesni su da Poreska uprava raspolaže podacima o prometu u realnom vremenu koji su uporedivi na nivou teritorije, industrijske grane i u vremenu izdavanja. Takođe, svi podaci sa fiskalnih računa slivaju se u Кontrolni centar Poreske uprave, što omogućava precizno praćenje i analizu podataka“, navodi se u saopštenju te službe koje je prenela Beta.

Dodaje se da rezultati kontrola evidentiranja prometa tokom 2024. godine ukazuju na visok procenat utvrđenih nepravilnosti, što znači da su kontrole bile usmerene prema obveznicima koji izbegavaju poštovanje zakona.

Svi poreski obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti su, u skladu sa zakonom, podvrgnuti propisanim sankcijama, navela je Poreska uprava.

  • ZELJKA

    9.10.2024 #1 Author

    Korisne informacije

    Odgovori

  • PAVLE-2005

    9.10.2024 #2 Author

    Čim kreće kontrola znači stižu pare u budžet

    Odgovori

  • SHALIMAR

    9.10.2024 #4 Author

    Sad ce da krenu zatvaranja..

    Odgovori

  • NATALY

    10.10.2024 #5 Author

    Poštovati i sprovoditi zakon u što većoj meri

    Odgovori

  • JANA

    13.10.2024 #6 Author

    Gde god se okrenem ne izdaju racune pravilno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.