radovi u 28 novosadskih ulica privode se kraju

Pokrajinska vlada u 2023. godini izdvaja 2,5 milijardi dinara za lokalne puteve

BiznisInfrastrukturaSrbija

12.12.2022 14:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Pokrajinska vlada u 2023. godini izdvaja 2,5 milijardi dinara za lokalne puteve Pokrajinska vlada u 2023. godini izdvaja 2,5 milijardi dinara za lokalne puteve
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je danas u Novom Sadu da će u narednoj godini iz budžeta biti izdvojeno 2,5 milijardi dinara za... Pokrajinska vlada u 2023. godini izdvaja 2,5 milijardi dinara za lokalne puteve

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je danas u Novom Sadu da će u narednoj godini iz budžeta biti izdvojeno 2,5 milijardi dinara za rekonstrukciju lokalnih puteva u lokalnim samoupravama.

Kako je saopšteno, on je zajedno sa gradonačelnikom Novog sada Milanom Đurićem predstavio rezultate ulaganja u putnu privredu, kao i plan radova na putevima u Novom Sadu za naredni period, u okviru Projekta povećanja bezbednosti saobraćaja, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 800 miliona dinara.

Mirović je istakao da je Predlog budžeta za 2023. takav da će biti izdvojena znatna finansijska sredstva za nastavak radova u Novom Sadu, a da predstoji i sveobuhvatna rekonstrukcija Studija M, zatim radovi na rekonstrukciji Kamenice 1 i završetak Kamenice 3 do kraja naredne godine, prenosi Beta.

„Naručili smo i projekat za uređenje saobraćaja u kompleksu Instituta u Sremskoj Kamenici, opredelili smo sredstva i naručićemo projekat za novu garažu koja će imati 400 mesta, što će takođe finansirati Pokrajina, kao i rekonstrukciju rasvete u tom kompleksu“, rekao je Mirović.

On je podsetio na to da je Pokrajinska vlada izdvojila sredstva za oblast putne privrede širom Vojvodine, u Subotici, Senti, Irigu i drugim mestima.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je da se radovi na obnovi novosadskih saobraćajnica u 28 ulica, u dužini od 26 kilometara, privode kraju i dodao da je u pokrajinskom budžetu za narednu godinu za nastavak obnove saobraćajnica u Novom Sadu izdvojeno 500 miliona dinara.

  • Jovana24

    12.12.2022 #1 Author

    Ako bude srece da deo toga bude uopste i izgradjen.

    Odgovori

  • GOCA BG

    12.12.2022 #2 Author

    Bilo je krajnje vreme da ulice buda asfaltirane i da se ulozi gde stvarno treba…

    Odgovori

  • goca87

    13.12.2022 #3 Author

    Samo da se realizuje…

    Odgovori

  • TATJANA

    14.12.2022 #4 Author

    Znaci i Novi Sad postaje gradiliste

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...