raniji dogovor nije ispunjen

Poljoprivrednici blokiraju puteve, traže 35.000 dinara po hektaru i gorivo bez akcize

Srbija

13.11.2023 14:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Poljoprivrednici blokiraju puteve, traže 35.000 dinara po hektaru i gorivo bez akcize Poljoprivrednici blokiraju puteve, traže 35.000 dinara po hektaru i gorivo bez akcize
Više uduženja poljoprivrednika Srbije najavilo je blokadu više puteva u zemlji sa zahtevom da se uredi berza poljoprivrednih proizvoda, dodeli subvencija po hektaru od... Poljoprivrednici blokiraju puteve, traže 35.000 dinara po hektaru i gorivo bez akcize

Više uduženja poljoprivrednika Srbije najavilo je blokadu više puteva u zemlji sa zahtevom da se uredi berza poljoprivrednih proizvoda, dodeli subvencija po hektaru od 35.000 dinara i dizel na pumpi prodaje bez akcize, saopštio je član Upravnog odbora Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Vladimir Višić.

Blokirano je više puteva, među kojima su Bačka Planka – Novi Sad, Vrbas – Sombor, Zrenjanin – Beograd, magistralni put u Ćupriji, kao i rafinerije nafte u Novom Sadu i Beogradu.

„Pre tri nedelje poslali smo zahteve Vladi Srbije da uredi tržište poljoprivrednih proizvoda, da se dizel prodaje na pumpi bez akcize, umesto po punoj ceni, pa da pišemo zahtev za povraćaj tog poreza. Tražimo i da se poveća subvencija po hektaru na 35.000 dinara“, rekao je Višić.

Istakao je za Betu a odgovori od Vlade Srbije nisu stigli, a da su odbili novi poziv na razgovor.

„Nismo više zainteresovani za razgovor, već tražimo ispunjenje zahteva jer smo se pre nekoliko meseci dogovorili da se dizel prodaje na pumpi bez akcize, a ni to nije ispunjeno“, rekao je Višić.

U protesu učestvuju još Udruženje poljoprivrednika iz Subotice, Udruženje poljoprivrednika iz Aradaca, Paori Padine, Savez udruženja poljoprivrednika Banata.

  • SHALIMAR

    13.11.2023 #1 Author

    Opravdano strajkuju,nisu ispunjeni zahtevi koje su trazili..

    Odgovori

  • Jj992

    13.11.2023 #2 Author

    Treba ih cuti.

    Odgovori

  • Sindi

    14.11.2023 #3 Author

    Podrška za poljoprivrednike!

    Odgovori

  • SUNCE

    14.11.2023 #4 Author

    Nažalost su štrajkovi jedini način ostvare zqahtedvi radnika i poljoprivrednike i tako zaštiti njihov položaj.

    Odgovori

  • ZELJKA

    16.11.2023 #5 Author

    Podrška!

    Odgovori

  • colorida_cielo

    19.11.2023 #6 Author

    Država koja uništava sopstvenu poljoprivredu, dok ujedno finansira otvaranje stranih firmi ne zaslužuje ništa drugo nego propast.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...