ove godine akcenat na ruralna i negradska područja

Pošta Srbije objavila konkurs za 100 najuspešnijih poslovnih žena

PoslovanjePreduzetnikSrbija

30.3.2023 14:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Pošta Srbije objavila konkurs za 100 najuspešnijih poslovnih žena Pošta Srbije objavila konkurs za 100 najuspešnijih poslovnih žena
Konkurs „100 uspešnih poslovnih žena“ koje po drugi put organizuje Javno preduzeće Pošta Srbije, traje do 8. Aprila, a ove godine akcenat je stavljen... Pošta Srbije objavila konkurs za 100 najuspešnijih poslovnih žena

Konkurs „100 uspešnih poslovnih žena“ koje po drugi put organizuje Javno preduzeće Pošta Srbije, traje do 8. Aprila, a ove godine akcenat je stavljen na ruralna i negradska područja, rekao je danas vršilac dužnosti direkora tog preduzeća Zoran Đorđević.

On je na konferenciji za novinare u Privrednoj komori Srbije (PKS), povodom predstavljanja konkursa, podsetio da mogu da se prijave preduzetnice koje imaju firmu osnovanu pre najmanje godinu dana i izmirile su sve poreske obaveze.

Đorđević je naglasio da žene u ruralnim područjima nemaju pristup medijima kao žene u gradskim. Naveo je da je najbitnija reklama i način kako doći do žena u ruralnim sredinama.

„One će nakon proglašenja imati određene popuste i olakšice u Pošti Srbije kako bi slale svoje proizvode širom zemlje“, rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, do sada su se na konkurs prijavile preduzetnice, njih oko 95 odsto, na tradicionalan, analogni način.

Direktorka Sektora za preduzetništvo PKS Branislava Simanić rekla je da su se regionalne komore priključile realizaciji ovog konkursa iz razloga što žene u ruralnim i negradskim sredinama nemaju često pristup medijima.

Podsetila je da PKS godinama pruža podršku u osnaživanju žena i da je pre pet godina pri PKS osnovana Sekcija za žensko preduzetništvo.

„U Srbiji je oko 35 odsto preduzeća u vlasništvu žena, a taj broj svake godine sve više raste. Dosta toga smo uradili zajednički. Ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim područjima je jako bitna“, rekla je Simanić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...