industrija i poljoprivreda glavni nosioci ekonomije

Premijerka očekuje da privredni rast ove godine bude 2,5 odsto, inflacija osam odsto

Srbija

8.5.2023 16:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Premijerka očekuje da privredni rast ove godine bude 2,5 odsto, inflacija osam odsto Premijerka očekuje da privredni rast ove godine bude 2,5 odsto, inflacija osam odsto
Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je na sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) izjavila da očekuje da privredni rast... Premijerka očekuje da privredni rast ove godine bude 2,5 odsto, inflacija osam odsto

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je na sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) izjavila da očekuje da privredni rast do kraja ove godine bude 2,5 odsto, a inflacija osam odsto.

Na sednici je ocenjeno da je rast BDP-a u prvom kvartalu ove godine od 0,7 odsto bolji od očekivanog, saopštila je Vlada Srbije.

„Oblasti koje su zaslužne za rast BDP-a su industrija i poljoprivreda“, istakla je Brnabić i dodala da su u oblasti poljoprivrede ključni klimatski uslovi.

Ona je istakla da je za očuvanje održivog privrednog rasta neophodno i dalje ulaganje u kapitalne projekte i ukazala na važnost izgradnje nacionalnog stadiona.

Govoreći o turizmu premijerka je naglasila da na tu oblast može direktno da se utiče i dodala da Srbija beleži rekordne podatke, kako u posetama domaćih, tako i stranih turista. Brnabić je istakla važnost promocije Srbije i svih njenih znamenitosti na najbolji način, u državama čiji su građani iskazali zainteresovanost da obiđu Srbiju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...