stvaranje uslova za smanjenje troškova i vremena

Prijave za osnivanje firmi u Srbiji od 17. maja isključivo u elektronskoj formi

Srbija

11.5.2023 12:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Prijave za osnivanje firmi u Srbiji od 17. maja isključivo u elektronskoj formi Prijave za osnivanje firmi u Srbiji od 17. maja isključivo u elektronskoj formi
Prijave za osnivanje firmi u Srbiji, koje se upućuju Agenciji za privredne registre (APR), od 17. maja moći će da se podnose isključivo u... Prijave za osnivanje firmi u Srbiji od 17. maja isključivo u elektronskoj formi

Prijave za osnivanje firmi u Srbiji, koje se upućuju Agenciji za privredne registre (APR), od 17. maja moći će da se podnose isključivo u elektronskoj formi, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo privrede. 

U skladu sa izmenama Zakona o postupku registracije u APR-u iz 2021. godine, APR je u obavezi da prijave za osnivanje privrednog društva prihvata isključivo u elektronskoj formi, prenosi Beta.

Prijavljivanje će na ovaj način biti u skladu i sa konceptom e-Uprave i digitalizacije poslovanja celokupne privrede, navelo je ministarstvo.

Na ovaj način, kako je istaknuto, stvaraju se uslovi za smanjenje troškova i vremena za osnivanje društva, unapređuje i proširuje nivo usluga za građane, smanjuje vreme obrade zahteva, što doprinosi većoj efikasnosti.

  • SENSEI

    12.5.2023 #1 Author

    Videćemo da li ovo biti lakše ili teže za osnivače i knjigovođe

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...