Siniša Mali najavio benefite i popuste za penzionere

Prijave za Penzionersku karticu kreću 15. marta

Srbija

13.2.2023 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Prijave za Penzionersku karticu kreću 15. marta Prijave za Penzionersku karticu kreću 15. marta
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da od 15. marta kreću prijave za Penzionersku karticu, koja će im dati ogromne benefite i popuste. Prema... Prijave za Penzionersku karticu kreću 15. marta

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da od 15. marta kreću prijave za Penzionersku karticu, koja će im dati ogromne benefite i popuste.

Prema njegovim rečima, kreće se u kampanju da se pozove što više kompanija u Srbiji da se priključe ovoj akciji. On je gostujući na TV Pink istakao da penzije rastu i da će do kraja godine biti još više, i da će prosečna penzija u Srbiji do 2026. godine dostići 450 evra, prenosi Danas.

„Prošle godine smo imali BDP 2,3 odsto, prvi put u istoriji smo prošli granicu od 60 milijardi evra BDP-a. Stopa nezaposlenosti u našoj zemlji stopa nezaposlenosti bila je najniža ikada. Pre samo 10 godina, svaki četvrti u Srbiji nije tada imao posao, a danas je zaposlenost oko osam procenata“, istakao je Mali.

Kako kaže, suočavamo se polako, ali sigurno sa manjkom radne snage.

„Ljudi se vraćaju u Srbiju, koja se u poslednje tri godine pokazala stabilnom. Samo u 2022. godini bio je najveći priliv stranih investicija u Srbiju. Mi smo u međuvremeno izgradili i fabrike, i kilometre i kilometre auto-puteva. Sada imamo i voz koji ide 200 kilometara na sat, a nastaviće se sa izgradnjom brze pruge sve do Mađarske“, naveo je Mali.

Dodao je da se Srbija razvija uprkos krizi, kao i da je najvažnija stvar životni standard građana Srbije.

„Imamo povećanje plata 12,5 procenata, kao i minimalne zarade od 14,5 odsto. Danas ona iznosi 40.000. Ulažemo u životni standard građana Srbije, želimo da prosečna zarada bude 1.000 evra“, naglasio je Mali.

  • TATJANA

    14.2.2023 #1 Author

    Ovakvih treba biti više, zaslužuju naši penzioneri

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...