sastanak sa čelnicima Grada Beograda i zaposlenih ove zdravstvene ustanove

Privatizacije Apoteke Beograd neće biti

Srbija

11.9.2024 16:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Privatizacije Apoteke Beograd neće biti Privatizacije Apoteke Beograd neće biti
Zaposleni u Apotekama „Beograd“ imali su danas sastanak sa čelnicima Grada Beograda na kojima je dogovoreno da privatizacije te zdravstvene ustanove, za sada, neće... Privatizacije Apoteke Beograd neće biti

Zaposleni u Apotekama „Beograd“ imali su danas sastanak sa čelnicima Grada Beograda na kojima je dogovoreno da privatizacije te zdravstvene ustanove, za sada, neće biti, saznaje dnevni list „Danas“, prenosi Beta.

Kako je naveo izvor lista iz Apoteke „Beograd“, zaposleni su razgovarali sa čelnicima Grada Beograda u vezi sa rešavanjem njihovih nagomilanih problema, među kojima su neisplaćene julska i avgustovska plata.

„Razgovarali smo o održivom trajnom rešenju za našu ustanovu da bi Apoteke ‘Beograd’ ostale u javnoj svojini, odnosno da ne bi bile privatizovane. Grad je zainteresovan da Apoteke Beograd opstanu“, naveo je sagovornik „Danasa“.

Jelena Šikuljak, jedna od zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi, potvrdila je za ovaj list da je sastanak održan i navela da će o detaljima javnost biti obaveštena.

Prošlog petka zaposleni u Apoteci „Beograd“ su održali štrajk ispred prostorija Gradske uprave. Kako su naveli, sada čekaju na dve neisplaćene zarade i skreću pažnju na nepovoljne uslove rada.

Veoma ih je izenadila poruka gradonačelnika Aleksandra Šapića da je jedino rešenje za tu zdravstvenu ustanovu da bude privatizovana i svoje neslaganje sa tim izrazili su protestom. Njihov osnovni zahtev protesta bio je sastanak Šapićem.

Šapić je pre nekoliko dana ponudio opoziciji da predloži kandidata za mesto direktora Apoteke „Beograd“ i najavio da će se založiti da taj kandidat bude izabran na sednici Skupštine Beograda.

Pojedini opozicioni predstavnici su nakon toga saopštili da će prihvatiti Šapićev predlog i preuzeti odgovornost za stanje u Apotekama „Beograd“.

  • SUNCE

    11.9.2024 #1 Author

    Drago mi je da to cujem ali je prosto za neverovati da ce zadrzati ista u drzavnim rukama koliko god je vazno i bitno.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    11.9.2024 #2 Author

    Bilo bi dobro da ostanu kao drzavna apoteka,s tim da se uradi reorganizacija,ljudima uplate zaostale plate,i rukovodeci kadar da se promeni

    Odgovori

  • STEPA

    12.9.2024 #3 Author

    Neverovatno, iznenađujuće…

    Odgovori

  • Melisa

    12.9.2024 #4 Author

    Deluje kao naucna fantastika….

    Odgovori

  • DOBRILA

    12.9.2024 #5 Author

    Jos to nisu uzeli…

    Odgovori

  • SENSEI

    12.9.2024 #6 Author

    Posle privatizacije apoteke krenuće se na domove zdravlja

    Odgovori

  • Brana

    15.9.2024 #7 Author

    Sumnjivo je to

    Odgovori

  • gagica

    15.9.2024 #8 Author

    Mislim da nastavak sledi…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.