Imovina Ibarforme u stečaju na licitaciji 7. juna

Prodaju se izvorišta mineralne vode u Tordi

BiznisSrbija

8.5.2023 08:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prodaju se izvorišta mineralne vode u Tordi Prodaju se izvorišta mineralne vode u Tordi
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju dva izvorišta mineralne vode u Tordi, selu na području opštine Žitište, koja se nalaze u vlasništvu... Prodaju se izvorišta mineralne vode u Tordi

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju dva izvorišta mineralne vode u Tordi, selu na području opštine Žitište, koja se nalaze u vlasništvu kraljevačkog preduzeća Ibarforma u stečaju. Nekada se u Tordi flaširala mineralna voda Jordan i Sveti Đorđe, objavio je novosadski Dnevnik.

Кako je navedeno u oglasu, u jednom od objekata, površine 31 kvadratni metar, koji ima odobrenje za upotrebu, nalazi se bunar mineralne vode dubine oko 300 metara. Drugi objekat je površine 15 kvadrata i predstavlja bunar mineralne vode sa kacom i poklopcem iznad zemlje. Ovaj objekat je u vanknjižnom vlasništvu prodavca.

Među nepokretnom imovinom, koja je ponuđena na prodaju, nalazi se i objekat za proizvodnju mineralne vode, ukupne površine 440 kvadratnih metara, koji ima odobrenje za upotrebu, kao i zemljište u građevinskom području, ukupne površine 2.072 kvadrata.

Procenjena likvidaciona vrednost ove imovine, koja se prodaje kao jedna celina, iznosi 35,9 miliona dinara.

Početna cena na javnom nadmetanju je upola manja, a potencijalni kupci treba da uplate depozit od blizu 7,2 miliona dinara. Javno nadmetanje će se održati 7. juna u Privrednom sudu u Кraljevu.

„Dnevnik“ podseća da je mineralna voda u Tordi otkrivena sasvim slučajno u dvorištu Ištvana Sekereša 1923. godine. Eksploatacija mineralne vode pod imenima Jordan i Sveti Đorđe počela je već 1930. godine, a izvozila se u Nemačku, Francusku, pa čak i na tržište Amerike i Кanade.

Mineralna voda je spadala u kategoriju natrijum-magnezijum sulfatno-karbonantsku gorku vodu, a takođe i u visoko mineralizovanu vodu. U posleratnim godinama, Banja Rusanda je jedno vreme flaširala tu vodu, kao i preduzeće Bona akva do 2001. godine, kada je pogon prestao da radi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...