Preduzeće je vlasnik smeštajnih kapaciteta u Gamzigradskoj banji

Romulijana prodata iz četvrtog pokušaja

Srbija

4.5.2023 15:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Romulijana prodata iz četvrtog pokušaja Romulijana prodata iz četvrtog pokušaja
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je da je prodala preduzeće Romulijana u čijem sastavu je i simbol Gamzigradske banje – hotel Kastrum, za... Romulijana prodata iz četvrtog pokušaja

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je da je prodala preduzeće Romulijana u čijem sastavu je i simbol Gamzigradske banje – hotel Kastrum, za oko 41,3 miliona dinara ili za 351.500 evra Jasni Milovanović.

Preduzeće je prodato iz četvrtog pokušaja, po početnoj ceni koja je niža za 40 odsto od prethodne od 72,3 miliona dinara, prenela je agencija Beta.

Imovinu Romulijane čini 12 građevinskih objekata, čija je površina oko 5.000 kvadrata, kao i sporna prava na četiri katastarske parcele koje su upisane u katastarskoj opštini Gamzigrad.

Vlada Srbije je u septembru 2010. godine donela zaključak kojim je predvidela privatizaciju Romulijane.

Nakon toga, Agencija za privatizaciju donela je odluku o restrukturiranju preduzeća, a 2016. godine, podnela je predlog za pokretanje stečajnog postupka zbog nesposobnosti plaćanja u dužem vremenskom periodu.

  • MITAR

    4.5.2023 #1 Author

    Sve ovo za ovako male pare, opet je neko uredio da sa pocetne cene dodjemo do ovako niske cene, ali ovo je samo jos jedna od malverzacija koja se desava kada se nesto privatizuje.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    5.5.2023 #2 Author

    Prodata za male pare…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...