ispunjene obaveze prema 98 zaposlenih

Radnicama u Кragujevcu fabrika Berteks textile isplatila sva zaostala dugovanja

BiznisFirme u fokusuPoslovanjeSrbija

21.12.2022 11:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Radnicama u Кragujevcu fabrika Berteks textile isplatila sva zaostala dugovanja Radnicama u Кragujevcu fabrika Berteks textile isplatila sva zaostala dugovanja
Turska kompanija Berteks textile, koja je poslovala u Кragujevcu, ispunila je obaveze prema 98 zaposlenih u fabrici kojima je dugovala zarade, otpremnine i naknadu za... Radnicama u Кragujevcu fabrika Berteks textile isplatila sva zaostala dugovanja

Turska kompanija Berteks textile, koja je poslovala u Кragujevcu, ispunila je obaveze prema 98 zaposlenih u fabrici kojima je dugovala zarade, otpremnine i naknadu za prevoz za avgust, septembar i oktobar, saopštilo je u sredu Ministarstvo privrede Srbije.

Кompanija Berteks je 16. decembra potvrdila Ministarstvu privrede da je otpuštenim radnicama, kao što je i obećano ministru privrede Radetu Basti, isplatila sva zaostala dugovanja, navodi se u saopštenju, prenosi Beta.

Ukupno je isplaćeno više od 7,9 miliona dinara.

Turska kompanija koja je u Кragujevcu počela da radi 2017. godine, objavila je da je bila prinuđena da zatvori fabriku usled smanjenog broja porudžbina od stalnih kupaca i posledica globalne krize.

BERTEKS TEXTILE DOO KRAGUJEVAC

KANICOVA BB, 34000 Kragujevac , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
5.040.920,34 (2021)
Broj zaposlenih:
193 (2021)

Turska fabrika Berteks textile, koja je poslovala u Kragujevcu, zatvorena je u novembru, objekat u kome se nalazila je stavljen na prodaju, a većina radnica je tada proglašena za tehnološki višak.

  • GOCA BG

    21.12.2022 #1 Author

    Dobro je da da nisu kao neki prolongirali uplate i po godinu dana…

    Odgovori

  • TATJANA

    22.12.2022 #2 Author

    Dobro da su konačno ispunili svoju obavezu

    Odgovori

  • Sasa

    24.12.2022 #3 Author

    Nisu isplacena dugovanja za neiskorišteni godišnji odmor. A pojedinima i oktobarska plata.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...