neuspešni pregovori s menadžmentom o povećanju zarada

Radnici fabrike Falc East u Knjaževcu nastavljaju štrajk

BiznisSrbija

10.6.2023 09:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 15

Radnici fabrike Falc East u Knjaževcu nastavljaju štrajk Radnici fabrike Falc East u Knjaževcu nastavljaju štrajk
Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su u petak saopštili da su radnici kompanije Falc East iz Knjaževca odlučili da posle neuspešnih pregovora s menadžmentom o povećanju... Radnici fabrike Falc East u Knjaževcu nastavljaju štrajk

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su u petak saopštili da su radnici kompanije Falc East iz Knjaževca odlučili da posle neuspešnih pregovora s menadžmentom o povećanju zarada nastave štrajk, započet 2. juna.

Uprava te fabrike obuće je posle tri sata pregovora ipak odbila da ispuni zahteve radnika za povećanje zarade za deset odsto, stimulacije sa 2.000 dinara na 5.000 dinara i toplog obroka sa 150 na 200 dinara, prenosi Beta.

Rukovodstvo fabrike ponudlilo je povećanje zarada od pet odsto i povećanje iznosa za topli obrok. Radnicima je ponuđeno i da se stimulacija poveća sa 2.000 na 3.500 dinara, pod uslovom da se proizvodna sezona završi u predviđenom roku.

„Štrajkački odbor smatra da su postavljeni zahtevi radnika minimalni u odnosu na trenutne uslove rada i tržišne standarde i zbog toga su radnici odlučili da ne odustanu od zahteva“, navedno je u saopštenju „Sloge“, koja je reprezentativni sindikat u toj fabrici.

Radnici su, kako je saopšteno, razočarani što je manjinski akcionar jutros napustio fabriku i nije učestvovao u pregovorima, čime je, kako je navedeno, pokazao nepoštovanje prema socijalnim partnerima.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...