Rok za ponude ističe 2. jula

Raspisan tender za radove na sportskom centru Milan Gale Muškatirović, procenjena vrednost posla 984 miliona dinara

Srbija

29.5.2024 13:17 Autor: Milica Rilak 3

Raspisan tender za radove na sportskom centru Milan Gale Muškatirović, procenjena vrednost posla 984 miliona dinara Raspisan tender za radove na sportskom centru Milan Gale Muškatirović, procenjena vrednost posla 984 miliona dinara
Grad Beograd raspisao je javnu nabavku za izvođenje radova na adaptaciji i sanaciji objekata u sportskom centru „25. maj – Milan Gale Muškatirović“, i... Raspisan tender za radove na sportskom centru Milan Gale Muškatirović, procenjena vrednost posla 984 miliona dinara

Grad Beograd raspisao je javnu nabavku za izvođenje radova na adaptaciji i sanaciji objekata u sportskom centru „25. maj – Milan Gale Muškatirović“, i to 14 godina od kada je 2010. godine poslednji put urađena rekonstrukcija tog popularnog beogradskog kompleksa.

U dokumentaciji je navedeno da je procenjena vrednost traženih radova na popravci i održavanju objekata 984 miliona dinara, a rok za podnošenje ponuda ističe 2. jula u 11 časova.

Tehničke specifikacije uz tendersku dokumentaciju kažu da je ovaj kompleks na beogradskom Dorćolu izgrađen 1974. godine, a da je poslednji put rekonstruisan 2010. godine, i tada su radovima obuhvaćeni otvoreni i zatvoreni plivački bazeni sa pratećim sadržajima i tehnički blok.

„Prema Generalnom planu Beograda iz 2021. godine ,ovaj kompleks – delo arhitekte Ivana Antića spada u vredne objekte epohe moderne i u režimu je delimične zaštite…planirana intervencija na delovima objekata je u obimu adaptacije i sanacije, odnosno podrazumeva radove u okviru postojećih gabarita i volumena. Nema promene bruto površina i zauzetosti objekata, niti se projektnom dokumentacijom predviđa bilo kakva intervencija na konstruktivnim elementima objekta„, naglašeno je u tehničkom opisu koji je uradila kompanija Mašinoprojekt.

Kompleks se, inače, sastoji iz više funkcionalnih celina namenjenih sportu i poslovanju – tu su zatvoreni i otvoreni plivački bazeni, mala sportska sala sa dečijim bazenom, restoran „Dunavski cvet“, sala za vežbanje (projektovana kuglana) kao i prateći tehnički prostori.

Planiranom rekonstrukcijom su, između ostalih, predviđeni radovi na kompletnoj adaptaciji sportske sale sa pratećim svlačionicama.

Kada je reč o bazenima, u dokumentaciji je navedeno da će radovi obuhvatiti zamenu svih filtera, filterskih pumpi i cevovoda kao vitalnih komponenti svakog sistema za filtraciju vode, a planirana je i potpuna adaptacija fiziosaunskog bloka.

Za restoran „Dunavski cvet“, predviđeno je sređivanje betonske i aluminijumske fasade, bez promene spoljne arhitekture.

„Dunavski cvet“ / Foto: Miomir Magdevski, Wikimedia Commons

Pobednik na javnoj nabavci biće odabran na osnovu kriterijuma ponuđene cene, a zainteresovani ponuđači treba, osim opštih, da ispune i posebne kriterijume za kvalitativni izbor.

Od učesnika na tenderu traži se, tako, da je u periodu u poslednjih godina pre isteka roka za
podnošenje ponuda izveo slične radove na bazenu minimalne površine od 850 kvadrata i minimalne dubine dva metra, kao i neplivačkom ili dečijem bazenu, da je realizovao najmanje jedan ugovor izgradnju ili ugradnju saune ili sličnog kupatila ali i da je izveo radove na ugradnji sportskog parketa sa FIBA sertifikatom.

Podsećamo da je Komisija za poslovni prostor Gradske uprave Beograda ponudila u zakup u neposrednom komšiluku sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ zatvorene i otvorene teniske terene.

Radi se o terenima nekadašnjeg Teniskog centra Novak, koji je proslavljeni teniser Novak Đoković vratio gradu Beogradu u maju prošle godine.

  • SUNCE

    30.5.2024 #1 Author

    Jos kada se ne bi ugradjivali u sve gradjevinske projekte koliko bi nam ostalo za lecenje i zdravstvo koje je u kompletnom raspadu bez obzira na njihove hvalopojke.

    Odgovori

  • Dux011

    30.5.2024 #2 Author

    I treba, super.

    Odgovori

  • PAVLE-2005

    30.5.2024 #3 Author

    Da bude kvalitet pa neka i uzmu pare

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.