U ponudi oko 9.000 kvadrata teniskih terena i objekata

Beograd traži zakupca za Teniski centar Novak, strogi uslovi za podnošenje ponude

Srbija

2.4.2024 16:27 Autor: Milica Rilak 3

Beograd traži zakupca za Teniski centar Novak, strogi uslovi za podnošenje ponude Beograd traži zakupca za Teniski centar Novak, strogi uslovi za podnošenje ponude
Komisija za poslovni prostor Gradske uprave Beograda ponudila je u zakup na neodređeno vreme zatvorene i otvorene objekte u okviru sportskog kompleksa u Beogradu... Beograd traži zakupca za Teniski centar Novak, strogi uslovi za podnošenje ponude

Komisija za poslovni prostor Gradske uprave Beograda ponudila je u zakup na neodređeno vreme zatvorene i otvorene objekte u okviru sportskog kompleksa u Beogradu u ulici Tadeuša Košćuška broj 65 „radi obavljanja sportske delatnosti iz oblasti tenisa“.

Radi se o objektima na delu katastarske parcele 1/40 katastarske opštine Stari grad, na kojima se nalazi nekadašnji Teniski centar Novak, koji je proslavljeni teniser Novak Đoković vratio gradu Beogradu u maju prošle godine.

Podsetimo da je tada u saopštenju za javnost kompanija „Tara 2016 S“ u vlasništvu Novaka i Jelene Đoković navela da su „dugo promišljali i doneli ni malo laku odluku da prestanemo s radom i vođenjem zemljišta, objekata i čuvanjem teniske oaze posle više od deset godina. Sa velikom zahvalnošću vraćamo zemljište Gradu Beogradu“.

Grad Beograd je 1. aprila objavio da potencijalnim zakupcima nudi zatvorene objekte u okviru sportskog kompleksa, ukupne površine 1.847 kvadrata kao i otvorene objekte u okviru sportskog kompleksa, ukupne površine 7.551 kvadrata.

„Navedeni objekti daju se u zakup u postupku prikupljanja pismenih ponuda putem javnog oglašavanja. Postupak davanja u zakup, sprovešće se i ako pristigne samo jedna ponuda“, navela je Komisija za poslovni prostor.

Teniska oprema
Foto: Pixabay.com

Napomenuli su da se ti objekti daju u zakup kao celina, u postojećem – „viđenom stanju“ uz mogućnost adaptacije o trošku zakupca.

„Zakupac se zaključenjem ugovora o zakupu odriče bilo kakvih primedbi po osnovu eventualnih materijalnih nedostataka na predmetnim nepokretnostima“, naglasili su u oglasu.

Objekti se daju u zakup radi obavljanja sportske delatnosti iz oblasti tenisa, a najniža visina zakupnine po kojoj se objekti daju u zakup iznosi 641 dinar po kvadratu za zatvorene objekte i 106 dinara po kvadratu za otvorene objekte.

„Nije dozvoljeno davanje celih ili delova objekata u podzakup“, naglašeno je u oglasu.

Uslovi koje mora da ispuni potencijalni zakupac

Ponuđač u postupku davanja u zakup putem prikupljanja pismenih ponuda može biti privredno društvo koje:

  • je osnovano u Republici Srbiji i koje posluje najmanje 5 (pet) godina;
  • u stalnom radnom odnosu, na neodređeno vreme, ima zaposleno najmanje 3 (tri) trenera
    sa važećom dozvolom za rad u oblasti tenisa, izdatom u skladu sa zakonom;
  • u trajanju od najmanje 5 (pet) godina neprekidno, organizovalo rad i operativno
    upravljanje sportskim objektima namenjenim delatnosti u oblasti tenisa;
  • da poseduje razvijen franšizni sistem za pružanje usluga u tenisu, sa aktivnim
    franšiznim lokacijama na najmanje dva kontinenta;
  • uplatilo depozit i ispunilo ostale uslove iz ovog oglasa.

Depozit je određen u visini od šest miliona dinara, a rok za podnošenje ponuda ističe 16. aprila u 10 časova. Ponude će javno otvoriti Кomisija za poslovni prostor i to 17. aprila u prostorijama Gradske uprave grada Beograda.

„Objekti koji su predmet ovog Oglasa daće se u zakup najpovoljnijem ponuđaču, koji se bira primenom kriterijuma najviše ponuđene zakupnine, ukoliko ispunjava i druge uslove ovog oglasa“, naglasila je Komisija.

Ukoliko se u postupku otvaranja ponuda utvrdi da su dva ili više ponuđača ponudili isti iznos zakupnine, Кomisija će pozvati ponuđače, koji su ponudili isti iznos zakupnine, da u roku od tri dana od dana prijema poziva, dostave novu pismenu zatvorenu ponudu sa uvećanim iznosom zakupnine u odnosu na prethodno ponuđenu, a koje ponude će Кomisija otvoriti i utvrditi najpovoljnijeg ponuđača.

Ukoliko ponuđači iz prethodnog stava u roku od tri dana ne dostave novu ponudu, odnosno ako su ponuđači dostavili novu ponudu sa istovetnom zakupninom, Кomisija će putem žreba izvršiti izbor najpovoljnijeg ponuđača, stoji u oglasu.

  • AJA

    2.4.2024 #1 Author

    Nadajmo se da ce se javiti odgovarajuci zakupac.

    Odgovori

  • AJA

    2.4.2024 #2 Author

    Javi ce se odgovarajuci zakupac i bice to dobar kompleks za sport

    Odgovori

  • SENSEI

    3.4.2024 #3 Author

    Brzo će ovo da se reši. Nema razloga za sumnju u to

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...