Kapacitet 2.400 posetilaca na sat

Počeo javni uvid u detaljan plan izgradnje gondole „Novak Đoković“

BiznisInfrastrukturaSrbija

22.3.2024 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Počeo javni uvid u detaljan plan izgradnje gondole „Novak Đoković“ Počeo javni uvid u detaljan plan izgradnje gondole „Novak Đoković“
Opština Vrnjačka Banja oglasila je javni uvid u nacrt plana detaljne regulacije (PDR) buduće gondole, koja će na trasi od skoro sedam kilometara povezati... Počeo javni uvid u detaljan plan izgradnje gondole „Novak Đoković“

Opština Vrnjačka Banja oglasila je javni uvid u nacrt plana detaljne regulacije (PDR) buduće gondole, koja će na trasi od skoro sedam kilometara povezati centar Vrnjačke Banje i planinu Goč, objavila je eKapija.

Početni planirani kapacitet žičare je 1.200 posetilaca na sat, a krajnji kapacitet je 2.400 posetilaca na sat.

Trasa gondole je ukupne dužine oko 6.675 metara i, kako se u dokumentu navodi, savladava visinsku razliku od 782,7 metara između polazne i izlazne stanice. Tip planirane gondole Vrnjačka Banja-Goč je instalacija sa kabinama kapaciteta 10 putnika.

Na trasi su planirana 32 stuba, tri stanice (Vrnjačka Banja centar, Lipova, Goč) i depo za gondole na međustanici.

Ekapija podseća da je planom koji je bio na ranom javnom uvidu sredinom prošle godine na trasi bilo predviđeno 28 stubova.

Početna (donja) stanica je planirana u naseljenom mestu Vrnjačka Banja, u samom centru, neposredno pored izvora Slatina, dok se krajnja stanica predviđa na planini Goč, na području Novog sela.

Međustanica će biti pozicionirana na obroncima planine Goč, u mestu Lipova, gde se planira i depo/garaža za kabine koja će biti locirana uz međustanicu.

Najveći deo trase buduće gondole se nalazi u neizgrađenom području na obroncima planine Goč i prelazi preko bujne vegetacije. Područje obuhvata katastarske opštine: Vrnjačka Banja, Lipova, Novo Selo i Goč.

Prema podacima iz listova nepokretnosti i javno dostupnim podacima Republičkog geodetskog zavoda, deo parcela je u javnoj i državnoj svojini, dok je deo u privatnoj svojini.

Plan je izradilo preduzeće Set iz Šapca, a javni uvid trajaće do 18. aprila.

Kako je ranije najavljeno, gondola će nositi „Novak Đoković“ i gradiće se u partnerstvu sa porodicom Đoković.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...