Projekat vredan 60 miliona evra

Država i Đokovići učestvuju u izgradnji gondole Vrnjačka Banja – Goč

Srbija

30.10.2023 09:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Država i Đokovići učestvuju u izgradnji gondole Vrnjačka Banja – Goč Država i Đokovići učestvuju u izgradnji gondole Vrnjačka Banja – Goč
Predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović izjavio je za TV Vrnjačka Banja da je na nedavnom sastanku sa predsedsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem „data saglasnost,... Država i Đokovići učestvuju u izgradnji gondole Vrnjačka Banja – Goč

Predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović izjavio je za TV Vrnjačka Banja da je na nedavnom sastanku sa predsedsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem „data saglasnost, podrška i učešće države u projektu izgradnje gondole Vrnjačka Banja-Goč“.

Đurović je dodao da je projekat ocenjen kao projekat od nacionalnog interesa i da će država u njemu participirati svojim sredstvima zajedno sa porodicom Đoković, prenela je eKapija.

Projekat je vredan 60 miliona evra, a gondola dužine 7,1 kilometar imaće 112 kabina i 47 stubova na trasi.

Jedna kabina će, prema rečima Đurovića, služiti za održavanje poslovnih sastanaka, a jedna za održavanje venčanja, što će, kako je ocenio, biti svojevrsna atrakcija.

TV Vrnjačka Banja prenela je i da je u završnoj fazi Nacrt plana generalne regulacije Goča, koji će regulisati tipove gradnje na ovog planini kao i materijale koji će moći da se koriste za izgradnju individualnih objekata.

Kako je ranije najavljivano, gondola će poneti ime Novaka Đokovića, a na međustanici i izlaznoj stanici u planu je i restoran, suvenirnica, bob na šinama i ziplajn, podseća eKapija.

  • SABRINA

    30.10.2023 #1 Author

    Vrnjačka banja je poslednjih par godina postala zaista popularna. Posle izgradnje gondole, postaće još atraktivnije mesto za odmor i rekreaciju.

    Odgovori

    • BOBICA

      19.11.2023 #2 Author

      Složila bih se, pogotovo što je Vrnjačka banja jedna od najlepših!

      Odgovori

    • BOBICA

      19.11.2023 #3 Author

      Složila bih se, sad će biti još popularnija

      Odgovori

  • ZVONČICA

    30.10.2023 #4 Author

    Bravo za nase Djokovice

    Odgovori

  • Maky

    31.10.2023 #6 Author

    Stvarno divno…

    Odgovori

  • MAJA

    1.11.2023 #7 Author

    Divno spajanje letnje i zimske sezone za turiste

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...