Ponude gradu stižu i od drugih investitora i bivših sportista

Đokovići ipak zainteresovani za teniski centar na Dorćolu

InvesticijeNovacPoslovanje

19.6.2023 09:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Đokovići ipak zainteresovani za teniski centar na Dorćolu Đokovići ipak zainteresovani za teniski centar na Dorćolu
Pre nešto više od mesec dana Novak Đoković je iznenadio javnost odlukom da od 1. juna odustane od teniskog centra na Dorćolu, dok je... Đokovići ipak zainteresovani za teniski centar na Dorćolu

Pre nešto više od mesec dana Novak Đoković je iznenadio javnost odlukom da od 1. juna odustane od teniskog centra na Dorćolu, dok je njegov otac prethodnog vikenda poručio da porodica Đoković želi da se vrati u ovaj teniski kompleks.

“Nakon izražene namere Novaka Đokovića i njegove kompanije da izađe iz partnerstva sa gradom u vezi poslovanja i obavljanja aktivnosti teniskog terena Novak na teniskim terenima Milan Gale Muškatirović, obaveštavam medije da sam u konsultaciji sa svojom porodicom spreman da ili lično ili preko neke od kompanija u našem vlasništvu nastavimo saradnju sa gradom u vezi poslovanja i obavljanja aktivnosti teniskog centra. U najkraćem roku ponudićemo gradu neki od modaliteta saradnje ili javnog partnerstva koji bi omogućio da ovaj teniski centar i nadalje obavlja delatnost kojoj je namenjen u korist teniskog sporta Beograda i Srbije. Nadamo se da će gradski čelnici u ime budućnosti teniskog sporta pozitivno odgovoriti na ovu našu inicijativu” piše u saopštenju koje prenosi N1.

Međutim, situacija se u mesec dana između ova dva saopštenja znatno promenila. Pre svega zato što se u međuvremenu pojavila konkurencija. Jednostavno, činjenica da je tako atraktivna lokacija odjednom postala slobodna, izazvala je interesovanje mnogih. Ono što je još važno – nisu svi iz teniskog sveta.

Ali krenimo redom. U kabinetu gradonačelnika Aleksandra Šapića već su se interesovali neki bivši srpski sportisti za mogućnost da oni dođu na mesto porodice Đoković. U pitanju je želja da teniski klub ostane i da se dalje razvija.

Novak Đoković / Foto: Flickr

Postoji i zainteresovanost nekih investitora iz inostranstva koji bi želeli i da vrate ATP turnir na Dorćol. Naravno, ne zavisi sve ni od njih ni od gradskih vlasti, jer da bi se turnir ponovo organizovao u Beogradu, potrebno je da neko od sadašnjih organizatora želi da proda ili ustupi licencu.

Postoji i mogućnost prirodnog poteza, a to je da se na to mesto useli Teniski savez Srbije. Nema dileme da bi ovakav rasplet doprineo razvoju tenisa u našoj zemlji.

Međutim, ne postoji samo interesovanje ljudi koji žele da se na ovom mestu obale Dunava i dalje igra tenis. Postoji i zainteresovanost investitora koji bi da grade stambeni kompleks, baš kao što postoji sa druge strane kompleksa Milan Gale Muškatirović, na Dunavskom keju prema Marini.

Zato bi Srđanu Đokoviću moglo da bude mnogo teže da se vrati na terene na kojima je bio 15 godina nego kada je dolazio. Jer tada konkurencije nije bilo, tada je u igri bio i Novak, a sada on više nije u kombinaciji. To i sam Srđan priznaje u saopštenju.

S druge strane, Novak najverovatnije i dalje planira da napravi svoj centar. A za to postoji više razloga. Prvo, on će sigurno igrati vrhunski tenis još nekoliko godina i nema logike da ide po drugim klubovima da bi trenirao. Drugo, njegov sin Stefan trenira, možda će i ćerka Tara, pa je nelogično i da oni idu po tuđim klubovima i da im neko drugi kroji raspored. Treće, kada Nole jednom okači reket o klin, sigurno će želeti da za svoju dušu igra tenis, pa ni u tom slučaju nema logike da ide u tuđe klubove.

Dalje, najbolji teniser sveta je više puta iskazao želju da pomaže mladim talentima u Srbiji, a to je najjednostavnije u svom klubu.

Ministar Siniša Mali je proletos u intervjuu Sportskom žurnalu otkrio da je čuo da će Novak graditi teniski centar kod Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu. Postoje i neke informacije da je zainteresovan za lokaciju na autoputu ka Novom Sadu.

Jedno je sigurno, Novaka interesuje veći prostor nego što je bio na Dorćolu jer je verovatan razlog za njegov odlazak nedobijanje dozvola za proširenje. Svetski broj jedan je želeo da sagradi hotel za pulene iz svoje akademije, dvoranu za pet terena i da doda još nekoliko igrališta napolju. Ako mu to na Dunavu nije bilo omogućeno, sigurno je da će u narednom ugovoru sve to biti isplanirano.

 • MAJA

  19.6.2023 #1 Author

  Logično da to treba Novak da preuzme i da realizuje svoje planove za budućnost tenisa u Srbiji i njegovu licnu

  Odgovori

 • DOBRILA

  20.6.2023 #3 Author

  Sto da ne ,bas lepo.

  Odgovori

 • colorida_cielo

  28.6.2023 #5 Author

  Kao najvećeg ambasadora Srbije u svetu Novak Đoković bi ipak trebao da ostane vlasnik kompanije. Zbog njegovog dosadašnjeg lika i dela.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...