Konferencija "Jedan region-jedno tržište" u Novom Sadu

Regionalna saradnja doprinosi integraciji u Evropsku uniju

SrbijaU fokusu

16.4.2024 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Regionalna saradnja doprinosi integraciji u Evropsku uniju Regionalna saradnja doprinosi integraciji u Evropsku uniju
Regionalna konferencija pod nazivom „Jedan region-jedno tržište; Korak ka zajedničkom tržištu EU“ održana je danas u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma. Cilj skupa je... Regionalna saradnja doprinosi integraciji u Evropsku uniju

Regionalna konferencija pod nazivom „Jedan region-jedno tržište; Korak ka zajedničkom tržištu EU“ održana je danas u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma. Cilj skupa je da podstakne i afirmiše osnivanja zajedničkog tržišta – lokalnog, regionalnog i evropskog, preneo je dnevni list Danas.

Događaj je okupio veliki broj stručnjaka, ambasadora, ministara, predstavnika republičkih i pokrajinskih institucija i banaka. Učesnici Konferencije, došli su iz Srbije, iz zemalja regiona, ali i iz ambasada u Republici Srbiji.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao je da stalan napredak i produbljivanje regionalne saradnje, posebno kroz regionalne inicijative, nesumnjivo doprinosi integraciji ovog dela Evrope u Evropsku uniju.

„Uloga i značaj lokalnih vlasti, koje su u najbližoj i neposrednoj korespodenciji sa građanima je od nemerljivovog značaja, pa je s toga i današnji razgovor u Novom Sadu važan doprinos produbljivanju ekonomske saradnje u našem regionu. Zato je važno što se po osmi put sastajemo, da kroz razmenu iskustava, znanja i ideja ostvarimo napredak i konkretne rezultate“, rekao je gradonačelnik Đurić.

U ime organizatora, obratio se Aleksandar Simurdić koji je istakao da je osma edicija te regionalne platforme, još jedan siguran korak ka zajedničkom tržištu Evropske unije.

„Sa predstavnicima poslovne zajednice, diplomatskog kora i javne uprave razgovaraćemo o potencijalima za saradnju na prostoru Zapadnog Balkana i sagledati šta je učinjeno u prethodnih 12 meseci, od prethodnog izdanja Konferencije, kao i planove za budućnost. Zajedničko tržište je nesumnjivo put kojim treba ići“, zaključio je Simurdić.

Prisutni su, između ostalih, bili i potpredsednik Vlade Crne Gore Dragoslav Šćekić, ministar Staša Košarac iz Bosne i Hercegovine, ministri u Vladi Srbije Tomislav Momirović i Darija Kisić, a obratio se i ministar privrede Slobodan Cvetković.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...