Najveće interesovanje za sektor metaloprerađivačke industrije, industrije gume i plastike

PKS pozvala firme iz Srbije da se prijave za konferenciju InterConnect 2024

PreduzetnikSrbija

29.3.2024 15:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

PKS pozvala firme iz Srbije da se prijave za konferenciju InterConnect 2024 PKS pozvala firme iz Srbije da se prijave za konferenciju InterConnect 2024
Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je domaće i firme iz regiona da se prijave za treću konferenciju InterConnect 2024, koja se 17. i 18.... PKS pozvala firme iz Srbije da se prijave za konferenciju InterConnect 2024

Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je domaće i firme iz regiona da se prijave za treću konferenciju InterConnect 2024, koja se 17. i 18. aprila održava u Beogradu, a na kojoj će 17 kompanija iz Nemačke, Slovenije, Švedske i Bosne i Hercegovine tražiti dobavlječe koji dolaze pre svega iz sektora metaloprerađivačke industrije, industrije gume i plastike.

Pomoćnica direktora Sektora udruženja privrede Privredne komore Srbije (PKS) Tanja Lindel (Tanja Lindell) rekla je agenciji Beta da je konferencija InterConnect 2024 izuzetna prilika za privrednike iz Srbije i regiona da se povežu i uspotave poslovnu saradnju sa kompanijama iz inostranstva, te da su među kompanijama koje traže dobavljače pored ostalih i Hisense Gorenje Europe, Kiekert, COMPLEO, BUFAB, DBW, Tisenkrup Automotive, VIRS, iForm, piše Beta.

Kako je navedeno u profilima tih kompanija, koji su dostupni na uvid i potencijalnim firmama dobavljačima, pored proizvodnje delova za auto-industriju, bave se i proizvodnjom bele tehnike, industrijskom i mobilnom hidraulikom, proizvodnjom opreme za penjanje i visokogradnju, sistemima za ambalažu, solarnom energijom, proizvodnjom delova od metala i plastike.

Prema njenim rečima, prijava je i dalje otvorena, a kompanije koje su se već prijavile mogu da registruju svoje profile na specijalizovanoj, inovativnoj B2B platformi za biznis povezivanje, dok se od 3. aprila otvara mogućnost i za zakazivanje sastanaka.

Ona smatra da je prednost za kompanije iz Srbije to što je prošle godine uspostavljen princip da se prvog dana održavaju sastanci, dok se drugog dana organizuju posete kompanijama, potencijalnim dobavljačima, gde se na terenu vidi ono o čemu je prethodno razgovarano.

Učesnici konferencije biće u prilici i da se, kroz izlaganja stručnjaka, upoznaju sa najnovijim trendovima u dobavljačkim lancima, sa mogućnostima unapređenja poslovanja sa kupcima, kako da uspostave sisteme vrednosti prodaje, poboljšaju strategiju izvoza.

Prošlogodišnji InterConnect imao je 110 predstavnika srpskih i kompanija sa Zapadnog Balkana sastalo se sa predstavnicima 17 srednjih i velikih kompanija iz Nemačke, Švajcarske, Italije, Švedske i Poljske, a održali su 250 B2B sastanaka.

Kupci su tada obišli 22 kompanije u Srbiji za dva dana, a već su zaključena i dva ugovora, iako čitav proces traje u proseku 18 meseci.

Ove godine očekuje se više od 100 malih i srednjih kompanija iz regiona koje su zainteresovane za priliku da se povežu sa renomiranim partnerima, uključe u međunarodne lance dobavljača i primene najsavremenije tehnike prodaje.

InterConnect organizuju PKS i firma Convestenics, uz podršku projekta Velika mala privreda, koji finansira USAID, a sprovodi organizacija ACDI/VOCA.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...