finansijski detalji transkacije nisu objavljeni

Ringier nije više vlasnik nedeljnika NIN

Srbija

28.8.2023 12:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ringier nije više vlasnik nedeljnika NIN Ringier nije više vlasnik nedeljnika NIN
Preduzeće Ringier Serbia prenelo je ceo svoj vlasnički udeo u beogradskom magazinu NIN i istoimenom privrednom društvu (NIN d.o.o.) svojoj generalnoj direktorki Jeleni Drakulić... Ringier nije više vlasnik nedeljnika NIN

Preduzeće Ringier Serbia prenelo je ceo svoj vlasnički udeo u beogradskom magazinu NIN i istoimenom privrednom društvu (NIN d.o.o.) svojoj generalnoj direktorki Jeleni Drakulić Petrović.

Ringier Serbia d.o.o Beograd-Stari grad, kompanija u stopostotnom vlasništvu švajcarske Ringier AG i glavni akcionar medijske kuće NIN od 2009. godine i izdavač nedeljnika NIN saopštila je danas promenu vlasništva.

NIN (skraćenica za Nedeljne informativne novine), najstarije su nedeljne novine na Balkanu koje i dalje izlaze. Njih je osnovala grupa intelektualaca još 26. januara 1935. godine u Beogradu.

Devet decenija kasnije, NIN je lider na tržištu društveno-političkih časopisa u Srbiji, ističe se u saopštenju. Dodatna vrednost medijskog brenda NIN je i NIN-ova nagrada kritike za roman godine, ustanovljena 1954. godine, koja se dodeljuje najplodnijim piscima, koja je bila i ostala značajan događaj u književnoj kulturi ex-YU prostora.

Mark Valder, generalni direktor Ringier AG izjavio je da je uveren da će „NIN d.o.o. pod vođstvom Jelene Drakulić Petrović imati budućnost koja obećava”

„Čast mi je da preuzmem NIN – respektabilni list za politička, društvena i kulturna pitanja, posle 20 godina profesionalnog angažmana u okviru Ringiera. Nastavljamo da negujemo nezavisnost, poverenje i informisanost sa kritičkim osvrtom na društveno-političke događaje “, rekla je tim povodom Jelena Drakulić Petrović, generalna direktorka Ringier Serbia d.o.o i novi vlasnik NIN d.o.o.

Transakcija je već završena, što znači nesmetan prenos vlasništva. Obe strane su se međusobno dogovorile da ne otkrivaju detalje prenosa vlasničkog udela.

Kako navodi Nova.rs u sredu se očekuje sastanak nove vlasnice sa aktuelnim uredništvom beogradskog nedeljnika, na čelu sa glavnim urednikom Milanom Ćulibrkom.

Tagovi
SRBIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...